Jämför BMI på rätt sätt

August 7th, 2012

Jag fick en kommentar som gjorde att jag reagerade.

På min blogg vill jag vara ärlig. Jag tänker försöka svara på alla frågor som ställs. En del saker är peppande medan en del saker säkerligen anses triggande i andras ögon.(bra om ni säger till när det blir triggande – vi ska ju bli friska!)

Just BMI har jag själv också upplevt en besatthet av. Det är väl en del av sjukdomen, att man hela tiden jämför sig med andra; hur sjuk är hon, är hon magrare än mig, är jag så smal, vad äter hon som ser ut sådär, kan jag äta så, äter hon mindre än mig?.. osv.

Google’s sökmotor har nog använts en hel del för att besvara sådana frågor.

Idag ser jag inte på det som någonting triggande, utan mer ett sätt att få lite självperspektiv. Det handlar inte om att tävla med andras BMI, för vi har alla olika kroppar. Som sagt så mår min kropp relativt bra trots att jag ligger på ett tokigt lågt BMI. Men när jag svalt och låg på detta bmi så mådde jag rent åt helvete dåligt.

Ta informationen på rätt sätt. Idag vill jag fortfarande också jämföra mig med andra. Men jag vill göra det för att få perspektiv. Perspektiv och insikt om hur mager man faktiskt är. Det är ju någonting som sjukdomen tar ifrån en: sin egen kroppsuppfattning. Men det är fortfarande missvisande att försöka jämföra sig med andra, så kolla på dig själv istället. Det är nog min största räddning; att kolla på bilder av mig själv. Då får man se sig själv i ett annat perspektiv än det som spegeln vill visa.

Vilken kropp ser ut att må bäst? Vilken kropp är hälsosammast?

Ni anar inte hur dåligt jag mår av att se på denna bild. Jag känner skam! Skam över att jag kunnat göra något sådant mot mig själv. Skam över att jag förstört något så bra. Skam över att det finns så många fler som gjort och gör samma sak.

Tags: , , , , , ,

  • Ava

    Hej, jag vill “bara” berätta för dej hur mycket din blogg har hjälpt mig! Tack, tack, tack!<3

  • http://Carro6.blogspot.com Caroline

    Jätte bra skrivet. Man ska jämför sig själv endast. Hur mår jag idag, när jag väger såhär och hur mådde jag då, när jag vägde så mycket.
    Du är jätte duktig och inspirerar mig massor!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp