Julegott hela julen

December 25th, 2013

Nu var det slut på julen.

Slut? Det är ju ta mig sjutton juldagen; the Christmas day! Julen är inte slut! Njutningen fortsätter även om själva julaftonen är förbi. 😉 Det är nu det finns tid att leka med julklappar och mumsa i sig resten av julmaten.

IMG_1554

Julmat hos farmor och farfar

IMG_1555

Lutfisk med mycket sås, ärtor, potatis och ännu mer salt och kryddpeppar! MUMS

 

Några chokladpraliner och en kopp kaffe på detta så var juldagen gjord. 😉

Tags: , , , , , , , ,

 • waaaallflower

  Hej, jag har en fråga som jag velat ha svar på väldigt länge!
  Det där med mensen, när har den tänkt att komma tillbaka och är den verkligen sååå viktrelaterad?

  Kommer den endast tillbaka genom att jag går upp till den vikten jag befann mig på när den försvann? Krävs det mer än så, eller mindre? Ligger på 46 kg nu och är desperat, jag vill ha min mens tillbaka, hjälp, vad gör jag, en människa som lider av anorexi?
  Kram! M :)

  • soelas

   Hej! Tack för en säkerligen mycket nödvändig fråga.

   Mensen beror snarare på fettprocenten än vikten. Dels krävs det ett visst näringsintag för att kroppen ska utföra den hormonproduktion som bidrar till mensen. Mensen är en funktion som den prioriterar bort efter ett tag om kroppen behöver gå på sparlåga.

   När den kommer tillbaka är mycket svårt att säga, och det är omöjligt att ange en exakt vikt eftersom det är många andra faktorer som spelar in.

   Oftast behöver den lite tid. För mig kom den och gick innan den blev stabil. Det är inte särskilt bra att ligga precis på gränsen om man vill ha tillbaka den regelbundet – det krävs lite buffert för att vara säker. Men som sagt, det är många faktorer som spelar in. Det viktigaste är att man tar hand om sin kropp, ser till att den får den näring som den behöver och ger den tid för återhämtning.

   46 kg är inte mycket alls, och beroende på din längd så kan du ligga på gränsen till undervikt och då kan det bli svårare för den att komma tillbaka.

   Håller tummarna för dig, kämpa på!
   Sök gärna på mens osv. på min blogg så kan du kanske hitta lite mer läsning om detta. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp