Kämpa, peppa och vi tar oss framåt

May 3rd, 2013

Det finns inget mer peppande än att få sådan god respons av er läsare. Det peppar mig av att få peppa er. Det peppar mig av att ni vill bli peppade. Det glädjer mig in i själen att ni kan relatera till mina texter. Det ger mig hopp om en sundare livssyn hos många tack vare ert engagemang. 

Varken jag, du, din nära vän, klasskompis, dotter, brorsa, kollega eller sambo kanske är helt frisk idag. Kanske du själv aldrig trott att man verkligen kan få en sådan sjukdom och en sådan ohälsa som man får av en ätstörning. Kanske har du själv bantat flera gånger och inte riktigt förstått varför det går åt pipsvängen varje gång. Kanske har du sett framsteg hos dig själv eller din närstående i kampen mot ätstörningarna. Kanske känns det som att allt är på väg ut över stupet och käpp rätt åt helvete.

En sak är säker: genom att du engagerat dig så pass långt att du läser det som skrivs på denna blogg så tar du ställning i frågan om vad som är ett sunt liv. Även om du aldrig haft en ätstörning själv så kan du vidga din syn på hälsa och välmående. Kämpar du själv med ätstörningar så kan du få mer insikt om dem. Alla som läser det som skrivs här hjälper på ett eller ett annat sätt till med att jobba för en allmänt sundare livsstil. För mig handlar inte en sund livsstil enbart om hälsosamt ätande eller regelbunden motion. En sund livsstil uppnås när man mår bra i både kropp&själ, känner sig fri till att vara sig själv och njuta av livet i ett samhälle med höga (snarare orimliga) krav på mänskligheten.

quotebal

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 • http://www.facebook.com/people/Sara-Eriksson/1080070678 Sara Eriksson

  Måste fråga, har du kännt dig nedstämd, deprimerad under din resa?
  skit jobbigt, ena timmen e det upp som en sol och sen… orkar man inget. Man bara glider med liksom, och e osocial!!
  Tappa hår gör jag mkt :( Jag vet ju varför, vilket jag hoppas ordnar sig snart. Jag duschar nu max 2ggr i veckan pga detta.
  Sen en till fråga, ju närmare normal BMI du kom, och din mens… hade du mens värkar till och från som kom och gick? som om du skulle få mens, men den kom inte igång?
  Var du gasig som fan i magen periodsvis också ju närmare mensvikten du kom?
  kram

  • soelas

   Hej Sara! Tack för dina underbara frågor. Jag vill gärna svara på dessa så utförligt som möjligt, och ska försöka hinna med att svara på dem i inlägg framöver.
   Sammanfattningsvis kan jag säga att jag känner igen de mesta som du beskriver och undrar över.
   Anorexin sög verkligen all energi ur en. Man såg inte längre någon mening med att vara social. Man orkade helt enkelt inte hålla kontakten och glädja sig åt omgivningens samtal.

   Angående mensen så är det väldigt olika för alla. Jag hade ju mens i perioder, men aldrig två månader på raken. Du kan vara observant på om dina flytningar förändras något, för då kan det mycket möjligt vara så att din kropp förbereder sig på en mensturation men att det inte sker någon ägglossning.

   Kramar

 • http://www.facebook.com/helene.soderberg.16 Helene Söderberg

  Din blogg är en av få som verkligen får mig att må bra. Helt underbart! Det känns som att du kämpar på riktigt. Du känns äkta. Kram!

  • soelas

   Wow! Tack så mycket för dina fina peppord. Det är underbart att få höra att mina budskap når fram! 😀
   Kramar

 • Malin Rosén

  Shit vad bra blogg! Dig kommer jag följa :) Kloka inlägg om hur det är att bli frisk från en ätstörning och inget osunt här inte, inte vad jag märkt iaf! You go girl!

  http://senseworkout.se/

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp