Kämpar med ett NEJ

July 13th, 2012

Ana: Tog du risnudlar, men hur många kalorier är det i dom? Ta upp mobilen och räkna nu.
Jag: NEJ! Jag ska jobba för att bli frisk.
Ana: Om du ska bli frisk så kan du väl lika gärna äta upp allt så, så kan jag ge dig en massa ångest sen.
Jag: Hm.. jag kanske ska äta upp allt, även om jag inte orkar. NEJ, jag äter tills jag verkligen inte orkar mera. Jag tänker inte ge mig ångest.
Ana: Äcklig du är i munnen efter curryn, om du ska gå och borsta tänderna så skulle du ju kunna passa på att spy. Då får du ur dig allt och kan äta ÄNNU mer sen.
Jag: Hur sjuk tanke var inte det där då? Jag brukar inte spy upp maten, NEJ då ska jag väl ta mig fan inte börja nu. Det vore ju självmord.

Utmaningen var kina. Jag beställde risnudlar med ägg, blandat kött och stark curry. Det var riktigt mumsfillibabba!

Detta var första portionen, sedan åt jag en till minst lika stor. Dvs, jag åt tills jag var 101% nöjd, och det var nästan allt.

Jag är så stolt över hur jag verkligen säger NEJ till anorexins påhitt nu. Jag har inställningen att säga NEJ varje gång jag upptäcker att en tanke är sjuk. Ibland kan jag faktiskt identifiera vilka som är anas och mina egna. Man måste lära sig att säga nej, hon ska inte få taget om en. Men desto oftare man följer de sjuka tankarna ju mer greppar anorexin tag.

Bara för att jag nu gått ner lite i vikt så märker jag på en gång hur mycket starkare ana har blivit. Bara för att mina vitamin-värden har sjunkit lite så ser jag hur ana ler. I’m in it to win it so let’s fight to the finish!

Tags: , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp