Kan det vara därför som kroppen ropat efter med energi?

January 9th, 2013

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg om kvällsmålet där jag aldrig blev mätt att jag “Förstår inte alls varifrån denna aptit kom ifrån”. Speciellt när jag inte underätit eller övertränat de senaste dagarna. Faktiskt har jag bara varit hemma i min lägenhet ganska mycket, varit och shoppat lite samt öppnat kursböckerna för första gången. Inget mer energikrävande än vanligt dvs.

Men underbart spännande det blev när jag tyckte mig skymta lite rött under ett besök på muggen. Jajemen, där föll polotten på plats! Jag har fått mens igen! Helt underbart faktiskt! Vilket jag inte hade tyckt för ett år sedan. Då var det bara skönt att slippa den.

Jag har ju fått mensperioder tidigare och i mitt inlägg “När kommer mensen tillbaka?” berättar jag mer om den. Jag har inte haft riktigt mens sedan jag började att studera på kth, även om jag gått upp lite i vikt. Dels så trodde jag inte att jag skulle kunna få tillbaka den så länge som jag tränar och inte ökar betydligt mer i vikt. Men bevisligen så fick jag se en skymt av den nu i alla fall (?)

ELLER så är det så att min kropp fick en behövlig vila över jul och kunde då sätta igång mensturationen – vilket skulle innebära att min teori stämmer trots allt..

Det krävs energi för att hålla igång menscykeln. När jag var i vila, alltså inte tränade effektivt så fick kroppen energi att tilldela den funktionen. Nu när jag börjat träna igen så kanske kroppen behöver mer, extra mycket energi för att vidbehålla mensturationen och det är därför som jag har varit så hungrig! Kroppen säger till – är den inte fantastisk? 😀

Tags: , , , , , , , ,

 • http://www.invisibletears.blogg.se mathilda

  åh grattis! 😀

  Jag väger 46 och är 158 cm lång så mitt bmi är typ 18.4 vilket är okej tycker jag. Jag har funderat på att börja bli frisk från ätstörningen, men jag är så rädd att jag ska gå upp i vikt när jag börjar äta? Måste man gå upp i vikt när man börjar äta eller kan jag behålla min vikt?

 • http://Www.thejen.blogg.se Jen

  Stort grattis 😀

 • http://fightforlife.bloggsida.se Ida

  Hej! Älskar din blogg!!

  Hur lång tid har du varit utan mens? Jag har varit sjuk i 14 år och hade mensuppehåll i 8 år innan den kom tillbaka men sedan jag föll för ett år sedan så har den varit borta över ett år nu. Är dock normalviktig nu och äter bra och tränar inget men den har inte kommit tillbaka ändå… Hur länga var du “normalviktig” (eller är du det?) innan den kom tillbaka? Kram ida

  • http://Soelas.se Soelas

   Hej Ida! Jag har inte varit sjuk lika länge som dig och fick faktiskt tillbaka en mensperiod rätt så tidigt läs här.

   När plugget började efter sommaren så försvann den igen. Antar att den aldrig riktigt han stabilisera sig och sedan blev det väl mer stress osv under höstterminen. Mycket nytt, mycket plugg och träning.

   Det är mycket vanligt att det tar tid innan mensen kommer tillbaka. Det är väldigt individuellt. För många behöver man ligga på normalvikt länge innan kroppen vågar “lita” på att den får energi att prioritera den funktionen. En del kan få ta hormonpiller för att hjälpa att sätta igång den igen. Jag vet faktiskt inte om det har någon betydelse att du varit utan den så pass länge, men det är inte helt orimligt att din kropp inte har full tillit än.

   Jag är faktiskt fortfarande lite underviktig, men vi är en liten släkt också så att min kropp kan må bra ändå är inte konstigt för mig. Men jag SKA upp till normalvikt för att bli frisk. Jag trodde att det skulle krävas för att jag skulle återfå mensen igen, men bevisligen så ville den ändå :)

   Kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp