Känner du oro över att ha gått upp efter all julmat? Då får vi väl ha blivit tjocka tillsammans!

December 28th, 2014

Någon mer än jag som ätit julmat flera dagar på raken? Det är ju inte varje dag man har gravad och kallrökt lax i kylskåpet, eller lådor med rödbetssallad. Inte heller tillagar jag Janssons själv heller, så då passar man på när det serveras. Julskinka på mackan och några chokladpraliner då och då. Men nu börjar det ta slut.. och väl dags är det väl att äta lite annan mat också. Men jag kan la garantera er att om ni sitter och nojar er över att ha lagt på er några gram eller kilogram under julen så kan vi ha blivit “tjocka” tillsammans, och nog är det fler än bara du och jag som fått förändrade matvanor dessa dagar. 😉

Jag tror även att stor del utav den viktuppgång (“tjock-känsla”) som många får kring jul har med fyllda magar att göra, och inte alls så mycket med att de fått mer fett på magen. Det här återställs ju efter några dagar då man återgått till sin “normala” kosthållning, och det är ingenting som behövs extra ansträngning för att bli av med. Kroppen sköter det själv!

 

Kuriosa: Som ni säkerligen vet krävs det ca 8000 kcal för att gå upp ett kilogram, vilket skulle motsvara nästa 200 st chokladpraliner UTÖVER dagens sex vanliga måltider. Good luck!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

  Som sagt, det är inte farligt att vara mätt. De flesta av oss tjejer äter alldeles för lite… :) Är man inte van att vara mätt känns det såklart obehagligt! Ta en potatis till vettja!

  Älska era kurvor (om ni har såna), för ni är kvinnor 😀

 • Julia

  Har överätit mig tre kilon på en dag. (Bara för jag skulle väga mig har inte annars proplem med just öveätning, jag är bara räd och orolig att jag ska väga för lite och bli inlagd.)

  Jag blir inlagd om jag väger 36 kg för att jag har åkt in så pass många gånger,
  och jag vägde 36 kg när jag stog på vågen hemma hos min morrmor för en vecka sedan. Jag fick panik åt mycket ohälsosam mat hella tiden, godis, peppakakor mandel mölk unswettend och en hell b&j & ärtsoppa till midag och lunch och mina vanliga morgon gröt och kvälls gröt
  och jag vägde nästa dag 39, 5 kg.

  Nu denna fredag har jag hunnit gått ner till min lägsta vikt under jul 34,1.
  Och väger nu i dag 35,1, i morgon är det vägning så i dag har jag överättit.
  Mår skit och ändå att jag ättit så pass mycket känns det inte tillräkligt och vill gå hella tiden och ätta skit så att jag inte väger lika lite.
  Oroar mig som fan för att bli inlag inan nyår.

  Gör inte det bättre att min mamma och hennes nya kille tar ut alting just på sifran i dag klagade helladan med att säga “synd att du inte kan fira med oss” .

  Vill vara hemma och inte med alla otrevliga läkare som hatar mig mina föräldrar tycker samma sak och båda ska vägra följa med mig (mina föräldrar är skilda) om jag blir inlagd i gen.

  Vill bryta i hopp anorexian förstör mig, men samtidigt vill jag leva med den förevigt för jag vill stanna på 37 kg, det är så jävla svårt!

  (Förlåt för dålig förklaring + stavning har dyslexi)

  • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

   Jag ger alla styrkekramar som finns åt dej! Siffran är bara en siffra, inte du! Du själv finns inom dej där, och det spelar ingen roll något annat. Det är hon där i själen som ska må bra, framför allt annat!

   Det är en lång svår väg att gå, att hitta sitt sanna jag där inne, ett sånt jag man kan leva med år ut och år in. Kanske tar det hela livet.

   Ta några djupa andetag! Försök slappna av och tänk inte på vad andra kräver av dig, eller vad det som inte är riktiga du kräver av dig.

   Jag hoppas, hoppas, hoppas att du får fira nyår med vem du vill, och att det blir ett färgsprakande och fint nyår!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp