Klockan tio hos mig

November 21st, 2012

Jag har blivit tjejen som äter mellanmål. Det får mig att känna mig duktig! Men har även sina nackdelar:

Äter du mellanmål redan?
– Ja, jag är hungrig…
Det var ju nyss lunch.
– Det var kanske lite liten lunch jag åt?
Fast det tyckte inte jag.

Eftermiddagen BLEV ångestfull. Långa föreläsningar, mycket stillasittande och mättande mellanmål. Jag ville dra ner på maten, för det kändes som att jag hade den upp i halsen. Men det går inte! Jag orkar verkligen inte stå emot hungern! Jag följer min kropp när den säger att den är hungrig, för annars kan jag verkligen inte fokusera på något annat. haha!

Nu är det slutspurten innan tentorna. Kurserna blir svåra och det är mycket som behövs pluggas. Samtidigt är det full rulle med cheerleadingen. Så ENERGI är ett måste för mig!

Ett bra kvällsmål till mattepluggandet: Rågknäckebröd, smör, ägg, gurka och örtsalt + ett glas mjölk.

Visst ser detta ut som ett bra kvällsmål? 😀 Jag rekommenderar det skarpt! Nästa gång ska jag ta kaviar på också, för nu blev det snäppet smaklöst. Dessutom ska ni veta att min kropp sa till om mer efter detta.. 

Ond eller god cirkel? Jag äter “normalt”, blir proppmätt, tänker att jag inte vill äta mer, blir hungrig, äter mer, blir proppmätt… osv.

Tags: , , , , , , , , ,

 • Martina

  Om det kan vara någon tröst så kan jag lungan dig med att de värsta hungerskänslorna kommer att lägga sig. Allt efter som din kropp lär sig att den får mat på regelbundna tider så kommer den bli nöjd.
  Jag hade själv samma problem, men nu mer än ett år senare som jag började äta igen så har dessa känslor minskat. Självklart blir jag hungrig ibland men då är det som du på pekar att man antagligen har ätit dåligt innan. Jag tycker du ska fortsätta som du gör. Det är bara du som kan avgöra vad som är mycket/lite för dig!

 • http://Www.thejen.blogg.se Jen

  Inte alls konstigt. Vi hae lärt kroppen att den får regelbundet och det gör att förbränningen ökar. Vi kan alltså äta mycket utan att det händer något och vi blir hungriga snabbare. Det kvällsmålet är inte förs stort. Kram

 • anonym

  inte konstigt att du blir mer hungrig, det kvällsmålet var ju för litet. MINST två mackor ska det vara. Kram!

 • http://trytobehappy.blogg.se Hanna

  HELT KLART en GOD cirkel!
  Det är bra att lyssna på vad kroppen säger. Att lyssna på vad andra säger åt en att äta – eller inte äta, låter väldigt dumt i mina öron.

 • http://stjarnmoln.blogg.se/ Linnéa

  Jag har slutat väga men jag uppskattar fortfarande kalorierna. Det är fruktansvärt svårt att sluta…

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp