Kock idag – falafel

June 20th, 2012

Har funderat på hur sjutton man egentligen lagar falaflar. Så idag fick jag tillfälle att göra mig ett försök! Och riktigt lyckat blev det faktiskt. Det var dock ganska svårt att steka dem, eftersom de inte blev så fasta. Antagligen berodde det på att jag fyllde ut smeten med rivna morötter också 😀 Men smaken blev awesome!

Tips: att försöka göra dem som biffar istället för bollar. Typ omöjligt att steka dem annars.

2 dl ris, vitlökssås, uncle Ben's chilisås, 5 st falaflar (tog en till sen), grönsaker

Recept från tasteline som jag delvis använde mig utav:

Ingredienser

1 burk(ar)  
1 st  
0,5 st  
1 tsk  
2 tsk  
1 tsk  
1 st  
2 msk  
Myntasås
2 dl  
2 msk  
1 st  
0,5 tsk  
1 krm  
Tillbehör
4 st  
200 gram  
1 st  

Tillagning

1. Börja med att röra ihop ingredienserna till myntasåsen och förbered tillbehören. Värm pitabröden enligt paketet.

2. Skölj kikärterna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna förutom ägg, maizena och matfettet. Kör till en grov massa.

3. Tillsätt ägget och kör lite till. Rör i maizenan och smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp smör eller olja i en st

or panna. Klicka ut smeten så du får 8-10 golfbollsstora klickar. Stek biffarna ca 1-2 minuter på var sida på medelvärme.

5. Servera med tillbehören och låt var och en fylla sina bröd.

Recept: Liselotte Forslin

Tags: , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp