Konstruktiv kritik – små portioner och inte ärlig

April 17th, 2013

Då jag ser på dina matbilder så tycker jag alltid att det ser ut som om det är så små portioner, dessutom äter du ofta sallad till lunch vilket oftast ger alldeles för liten mängd mat. Du gör ett kanon jobb med att försöka peppa men det känns inte helt ärligt.

Tack för din kritik! Den uppskattas. Du är förmodligen inte den enda som ställer sig kritisk till mitt ätande. Det är någonting som man måste kunna ta då man öppnar sig på detta sätt.

Ja, jag har länge ätit små portioner. Men jag vill tillägga att jag oftast äter mer än vad jag lägger upp från början (antagligen för att de är för små från början). I slutändan får jag i mig minst tillräckligt. Det är som sagt portionerna som alltid varit aningen små för mig. Ibland större och ibland mindre. Men då äter jag gärna större mellanmål eller något extra här och var. Det är inte så att jag vill tänka på hur mycket jag äter, men naturligt vis är det ett måste så länge som jag går i behandling.

Sallad har det blivit mycket av på senaste tiden av praktiska skäl. Dessutom är det godare nu när det börjar bli soligt! Det är inte ofta man blir sugen på en sallad mitt i vinter-yran. Men som sagt, det är främst av praktiska skäl som mina lunchlådor består av “sallader”.

Det beror väldigt mycket på vilken sammansättning man har i sin sallad. Man kan göra en sallad med bara grönsaker och knappt få i sig någon näring alls. Eller man kan även göra en sallad med pasta, ost, skinka o broccoli. Ganska stor skillnad?

Tro mig; jag visar inte allt jag äter – långt ifrån! Det skulle bli galet mycket matbilder hit och dit om jag gjorde det.

Ärlighet är just det jag vill ha här. Men jag vill inte dela med mig av min frustration eller sjuka beteende varje dag. Det finns många andra bloggar som skriver om all ångest och hur de har misslyckats. Jag tror att för att må bra så måste man fokusera på det som får en att må bra också. Det finns så mycket negativenergi i vår omgivning att den behöver inte ges större utrymme. Det finns ingen svårighet med att klaga på omständigheter och livet. Svårigheten är att lyckas förstå att det finns så mycket gott och bra, som allt för många blundar för. Vill ni veta vad som är mina “problem” så är ni varmt välkomna att fråga, men det är ingenting som jag vill lägga fokuset på. Allt negativt kan vändas till något gott och det försöker jag göra.

I’m not perfect and I don’t want to be.

Gratis sallad från lunchföreläsning med bulgur, feta ost, bönor, majs, grönsaker.

Gratis sallad från lunchföreläsning med bulgur, feta ost, bönor, majs, grönsaker.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp