“Lägg inte alla ägg i samma korg”

February 28th, 2013

Lägg inte alla ägg i samma korg. För när du tappar korgen går allt i kras.
– ordspråk

För ett år sedan deltog jag i en intensiv behandlingsvecka (läs mer om här). Sista dagen fick vi fördela vårt liv i kakbitar. En kaka skulle motsvara hur det var idag och den andra skulle motsvara hur vi ville att det skulle se ut. 30 % av mitt liv uppskattade jag då gick åt till att vara smal, att följa anorexin. Men jag önskade mig ett liv helt fri från ätstörningar.

Varför ska jag var bäst på att vara smal?

 

När jag nu, ett år senare, konstruerar ett liknande diagram skulle de se ut såhär:

IMG_8260

Under intensivveckan fick jag lära mig ordspåket ovan. Det menas med att man inte ska satsa allt på en sak, för vad händer om det inte går vägen? Se istället till att dela upp ditt liv i flera olika kakbitar. Om en bit av ditt liv skulle krasha så har du då flera andra saker som betyder mycket kvar.

Fördela äggen i flera korgar”.

Tags: , , , , , , , , , ,

 • Hanna

  Åh skulle så gärna vilja gå en sån vecka. Faktiskt så ville jag det enda sen jag hottade din blogg och läste om den. Men nehej, i höstas var jag tydleg “bara” femton/gick inte gymnasiet så jag kunde inte gå. Och nu är det åp en vecka jag verkligen inte kan ta ledigt… :/
  Kommer du gå?

  • soelas

   Ledsen att höra, det var verkligen en bra vecka, även om det var riktigt jobbigt sjukdomsmässigt. Hoppas att du får tillfälle att medverka nästa gång.

   För min del känns det inte aktuellt. Dels har jag redan varit med en gång, sedan har jag mycket svårt att få tiden till att vara iväg en hel vecka. Slutligen känns det inte behövligt i min situation idag. Jag har redan fått den kunskapen som de medlar där och jag bör lämna plats till andra att få den.
   Men hade jag blivit erbjuden och kunnat så skulle jag verkligen vilja gå. Tror att jag skulle kunna få ut ännu mer av det nu, än när jag var i svält.
   Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp