Lärdom: mer till frukost om man är hungrig

January 25th, 2013

För ett år sedan på pricken så började jag äntligen att glädja mig över mina framsteg. Då hade jag gått i behandling i ca två månader samt genomfört en tre veckors thailandsresa med anorexin.  Jag började inse att jag “hade råd” att äta mer utan att gå upp en massa i vikt. Förbränningen kickades igång och jag började lära mig att känna igen hungern.

Frukosten var min absoluta favoritmåltid på dagen. Jag var alltid så hungrig efter nattsömnen och det var så gott att  få äta!

Då var jag överlycklig över att jag vågat äta lite mer än jag brukade, för att jag var hungrig. Idag äter jag gladeligen mer om jag fortfarande är hungrig! Jag älskar fortfarande frukosten och tycker som andra lär; det är det viktigaste måltiden på dagen. Utan eller med en otillräcklig frukost får jag ingen ro.

FRUKOST: 1 mellangrova med smör, kaviar, ägg, gurka & örtsalt. 1 skål med yoghurt, müsli och kanel. En kopp kanel-te.

Även om det nu har gått ett år sedan jag började äta fullständiga frukostar så sitter kalorimedvetenheten ingrodd bakom pannbenet. Jag vet att ägg på macka ger “mer” än andra pålägg och därför äter jag det sällan till frukost. Men ägg är också med mättande och en mycket bättre sammansättning av näringsämnen än andra. Känner jag mig hungrig så är det ju bara bra att äta ett lite “stabbigare” pålägg på mackan. Det finns ingen anledning att försöka byta bort det, speciellt inte om det faktiskt är en äggmacka som man är sugen på! Hade jag tagit något mindre skulle jag inte ha blivit nöjd. 

Jag lär mig fortfarande samma sak som jag lärde mig för ett år sedan; jag har utrymme att äta mer, definitivt om jag är mer hungrig!

Tags: , , , , , ,

 • josse

  idag fyller jag 16 år.
  för ett år sen trodde jag aldrig att jag skulle bli 16 då jag hade bestämt mej för att svälta mej själv och ta livet av mej.
  jag ville låta mej lida för att jag var en så hemsk människa.
  nu när jag äter bättre igen, ligger dock fortfarande på alldeles för låg vikt, så märker jag hur mycket jag betyder för alla.
  du har hjälpt mej jätte mycket tack så mycket fina du !

 • http://sandal.blogg.se ellen

  Jag äter ägg på mackan till frukost så gott som varje dag, plus att jag har ost som pålägg också och hittills har inget “farligt” hänt;)
  Hoppas att du får en fin fredag och helg!

 • V

  Hej!
  Tack för en enormt peppande blogg. Det värmer i hjärtat att se alla framsteg du gjort. Fantastiskat bra jobbat!

  Har själv vissa problem med maten. Träningen har varit min svaga sida. Allt som stoppas i måste kompenseras bort. Kontrollfreaket i mig avskyr att inte ha kontroll över vad som är i maten eller hur den tillagats.

  Har fått avslag på min självremiss till ätstörningskliniken. I brevet jag fick står att jag tillhör inte deras patientgrupp. Har fått lite hjälp på annat håll via samtal, och där igenom fått träningsförbud.
  Träningsförbudet gör mig tokig. Jag vet att det är för mitt bästa, men det gör till viss del att jag tränar i smyg :( Jag kan inte låta bli… Samtidigt som en del av mig tycker att det är skönt, och det gör även att jag släppt taget på maten en aning. Nu känns det istället som om jag äter alldeles för mycket, känns som jag vräker i mig och sedan försöker träna i smyg.

  Att läsa din blogg och allt du gått igenom känns som en bekräftelse. Att jag finns, eller hur man nu ska beskriva det.

  Har du några tips på bloggar där bloggaren är “lite äldre”? Är själv i 30-års åldern, har familj och har aldrig haft de här problemen tidigare. ´Har alltid tränat mycket men det senaste 1,5 åren har det eskalerat och jag har tappat den rätta kontrollen.

  Jag säger det igen: Tack för en fantastisk blogg :)

 • http://mikismat.blogg.se Mikis

  Imorse var jag dunderhungrig!! Vaknade vid 4 av hunger, åt min “första frukost” vid klockan 5 i form av yoghurt och äggvitefluff. Sen åt jag gröt vid klockan 6, och efter det ett äpple, aprikoskräm, och sen mer yoghurt vid 7. Sen var jag redo för dagen. Haha! :) Är man hungrig så är man!

  • http://Soelas.se Soelas

   Hihi, vad underbart! Och vaknar man av hunger så är det lika bra att gå upp och äta något. Sedan kanske somna om – då sover man dessutom sjukt skönt 😉
   Kramar

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp