Låren växer och tankar spökar

April 24th, 2013

Hej! Precis vad jag behövde, positiva tankar kring kroppen. Jag har börjat träna springning på gymmet och sedan dess har mina lår vuxit mycket, har fått gå upp storlekar i jeans. Hur har du hanterat sånt? Gillar det inte.Kram
-Jonna

Hej Jonna! Jag har egentligen alltid gillat att jag fått rumpa och lårmuskler under tonåren. Mycket tack vare att jag tränade mycket, men jag fick även mer kurvor för att jag åt mer “onyttig” mat. Jag växte och helt plötsligt fick jag en chock över att jag inte var så liten längre, som jag alltid varit. Det var inte bara jag själv som blev missnöjd när mina kurvor började tyna bort i takt med att jag bröt ned både muskler och fett under svälten. Många killar uttryckte deras saknan av min “fina” kropp, som hade resulterat i ett avmagrat skelett.

Det fanns inget frisk i min vilja om att ha pinnsmala ben. Det var bara sjukt, för att det finns inget snyggt med det. Det ser osunt ut. Det ser sjukt ut. Sjukdomen ville se sjuk ut, anorexin ville vara mager. Det friska ville ha fint formade lår och rumpa, de friska ville ha muskler.

Här om dagen när jag tog på mig ett par av mina gamla vanliga jeanstights, ett par som suttit lite väl löst under anorexi-perioden, så fick jag en chock över att de faktiskt satt åt tight! Glädje eller förtvivlan? Oro över viktuppgång men samtidigt nöjdhet över att jag fått starka lårmuskler. Vilket tanke är frisk? Vilken tanke vill jag tänka? Detta är ju trots allt ett par jeanstights i minsta storleken, så det finns inget tjockt med mina lår.

Det är klart att kroppen vill bygga muskler när man tränar. Gjorde den inte det så skulle man bara bryta ned kroppen vid träning, vilket inte vore hälsosamt (been there, done that!). Se dina växande lår som ett positivt tecken på att du märker resultat av din träning! Det handlar väl ändå inte om strl XXL på byxor, utan snarare runt medium? Tänk efter om det verkligen är du som inte gillar det och inte din ätstörning. Är det verkligen så fult med vältränade ben? Har din kropp blivit så pass stor att den inte är värd att trivas i?

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp