Learn from your misstakes

February 13th, 2013

För en månad sedan skrev jag “Det finns inga misstag, bara erfarenheteroch det håller jag verkligen fast vid än idag:

När det gäller ätstörningen:
Jag är inte rädd för att prova mig fram. Jag är inte rädd för att få bakslag och lyssna på anorexin emellanåt. Det är inte farligt för mig att äta dåligt ibland för jag vet att jag strävar framåt i det långa loppet. Äter jag dåligt så lär jag mig av det. Ibland blir jag påmind om de konsekvenser som uppstått vid liknande “felval” i det förflutna. Ibland får jag nya upplevelser av “tillbaka stegen” och lär mig att aldrig mer göra om det.

Igår hade jag en frisk “sjuk” matdag. Igår åt jag dåligt. Jag åt dåligt med mat, men nog mer än tillräckligt med energi. Det får jag sota för idag. Jag känner inga mättnadskänslor, jag skulle kunna hetsa sönder. Om det fanns en semla här nu hade jag kastat mig över den, trots det att jag redan ätit en portion med korv och potatis mos, en bägare kvargyoghurt och en dubbelmacka med korvpålägg till lunch. ALDRIG mer att jag äter så tokigt som igår!

När det gäller livet:
Jag läser Öppen ingång och kommer nu under våren att få välja civilingenjörsinriktning på KTH. Idag och imorgon har vi programinformation. Efter det blir det dags att ta sig en rejäl funderare och boka in ett möte med SYV. Jag har visserligen redan tagit många funderare och ställer mig tveksam till att en civilingenjörsutbildning är den rätta vägen för mig ändå. Jag är öppen för möjligheter och mina prioriteringar i livet har definitivt förändrats i och med anorexin.

Jag har några idéer som ligger och gror. Morsan tipsade mig nyss om en utbildning som visade sig passa perfekt till det jag funderat på! Det är verkligen något helt annat och jag måste garanterat kolla närmare på det. Jag är inte rädd för att ta en chans och göra något helt annat. Jag är förväntansfull inför hur framtiden kan utforma sig!  😀

 

 • Våga tänka i nya banor
 • Våga kolla upp möjligheterna
 • Våga göra misstag
 • Våga lära ifrån dina misstag
 • Våga gå vidare på samma väg
 • eller våga prova något nytt!

Tags: , , , , , , , , ,

 • Martina

  Håller med till fullo! Ett av mina livs bästa beslut var när jag bestämde mig för att “Nej civilingenjör är inget för mig!” Andra får tycka vad de vill! Idag känner jag mig lyckligare än någonsin som sjuksköterskestudent. (Ja det var en helomvändning haha ;)) Jag ångrar inte det valet för en sekund!

 • Gustaf

  Hej, hör kanske inte till dina senaste ämnen men iallafall.
  Fick diagnosen aneroxia i slutet av november, åkte in och ut på ätstörningskliniken i gävle under hela december. Kände inte då att det blev någon förbättring. I början av januari gav min kropp upp och jag fick hjärtstillestånd. Fick stanna där i några veckor för sondmatning och blev tvingad till viktuppgång. Har nu fått komma hem men får inte göra någonting. Hade bara några frågor som jag skulle bli jätteglad av att få svar från någon som är i en liknande situation.

  1.Hur finner man motivationen till att bli frisk?
  2.Hur berättar man i skolan och för alla kompisar var man varit i månader, varför man inte har hört av sig?
  3.Hur vågar man gå tillbaka till skolan(inte aktuellt nu, men sen) jag kommer alltid vara glada, snygga Gustaf, killen med aneroxia.
  4. Den kanske mest glädjande frågan, förslag på lättätna mellanmål.
  5. Vet inte om du har frusit någongång under din sjukdom men om du gjort det när försvann det?

  Där fick du en kort bakgrund och några frågor:-)
  Hoppas att du vill svara, din blogg motiverar verkligen sluta aldrig med den.

  Varma hälsningar Gustaf

  • http://Soelas.se Soelas

   Hej Gustaf!
   Tack så hjärterligt för din kommentar. Jag tycker att du ställde mycket bra frågor som jag vill svara utförligt på inom kort.

   Ta hand om dig så länge, tack för att du låter dig motiveras!
   Kramar

 • Elin

  Hej!
  Vilka civ.ing har du funderat på? Ja själv ska nog läsa maskinteknik eller elektro i höst! Kan du inte berätta sen hur du tänker när du väljer?:)

  • http://Soelas.se Soelas

   Hejsan!
   Jag var inställd på industriell ekonomi förut. Det var ganska givet då min ambition var att bli chef i företag.
   Nu ser jag inte samma framtid för mig själv och misstänker att det inte bör bli en civilingenjör av mig ändå. 😉
   Annars lär medieteknik ganska intressant. Maskin och elektro går bort på en gång för mig – för mycket fysik (!) Men avundas att du har intresse i det 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp