Life = eat, breath, cheer

March 17th, 2013

Jag känner mig som ett barn. Jag känner mig lycklig som ett barn. Jag får vara topp i alla bygg! Jag är duktigt på att vara topp. Jag är en topp. Nu får jag vara det jag är. Det jag är duktig på. Det jag älskar. Det gör mig glad. Det gör mig lycklig!

Igår hade vi lagfest och det blev en del djupa konversationer. Några avslöjade hur dåligt de mådde och när en tränare sa “Jag har aldrig haft problem med ätstörningar” var det fler än jag som drack.

Det är vanligt med ätstörningar i denna sport. Det finns en press på att vara snygg, stark och vältränad. Jag kan tänka mig att många vill vara topp och då är det ju lämpligt att vara lite smalare. Det är en utseende-fixerad sport. Vilket även blir en konflikt för mig. Som topp är det fördelaktigt att vara liten och spänstig. Var ska man dra gränsen? När är det sjukt, och när är det normalt?

Till skillnad från många andra gav inte cheerleadingen mig min ätstörning. Cheerleadingen har fått mig att vilja släppa all matkontroll, kaloriräknande, kompensationstänk och helt leva för det jag brinner för. Det handlar inte längre om att vara smal för ätstörningen – det handlar om att göra mitt bästa och satsa på den sport jag lever för.

cheerleading saved my life

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 • http://www.facebook.com/cornelia.najafi Cornelia Najafi

  åh, blir helt lycklig i hela kroppen. Att det finns fler än jag, som jag till och med har kontakt med. Cheerleadingen räddade mig också, jag märkte att jag inte orkade träna, jag gick back i allt, mina hopp var sämre än innan sommaren osv..det va då jag tog det på allvar och ville bli av med alla tankar på mat, det va då läkaren sa hur illa mitt tillstånd var och jag blev förbjuden från träning. Utan cheerleadingen hade jag kanske inte märkt att jag inte orkade som innan och att min kropp tog stryk av svälten, då kanske jag inte hade funnits här idag. Känns så konstigt att tänka så men det är ju inte mer än sant..usch.

  På lördag tävlar jag, GGGAAAHHH!!! Vår klass är sjuk i år, vi är 7 lag! ÅH herre! Är så nervös att jag inte vet vad!

  • soelas

   Det är så skönt att hitta andra som man känner igen sig i. Det är riktigt roligt att kunna förstå och bli förstådd i sina känslor på det sättet!

   Oj, det är många. Är det bara två som går vidare?! Men ni är ju supergrymma och vi ska ses på RM/SM så klart ni tar hem detta 😀 Och prestera inte för att vinna, utan för att visa hur duktiga ni är och hur mycket ni älskar det ni gör! <3

   • http://www.facebook.com/cornelia.najafi Cornelia Najafi

    åh precis!

    jaa, sjukt! fast det kan hända att de bjuder in 3:an också och i bääästa fall 4:an med för att fylla klassen på RM. Eftersom vi har störst konkurrens i vår klass här i södra så är det härifrån de antagligen bjuder in hehe. usch..vi får see! men jaa vi ska ses då! Fast kommer åka upp och kolla även om vi inte går vidare så vi ses ändå hihi 😀 nä..måste försöka tänka så. Är vi nöjda med vad vi presterar så kan vi inte göra mer. Då är det upp till de andra och domarna! Det är DET som är det viktigaste, att vara nöjd själv och känna att man gjort sitt bästa! <3

    • soelas

     Det låter logiskt. Vi vr ju sammanslagna med mellersta, och då fick 4 lag gå vidare. :)
     Spännande! 😀 <3

 • http://www.facebook.com/cornelia.najafi Cornelia Najafi

  lycklig av att du blir lika glad av cheerleadingen som jag då! Lycklig över att du får toppa i alla bygg hihi och att cheerleadingen är en så sjuk sport som ger en så sjuk känsla som man aldrig kan uppleva om man inte är cheerleader! kramis <3

 • Pingback: no credit check loans()

 • Pingback: direct payday loans downtown calgary lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com substance abuse treatment()

 • Pingback: calculate bmi()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp