Livet kräver energi

January 21st, 2013

Som jag tidigare indikerat på så har jag haft en fullspäckad dag. Inte farligt jobbig ändå, utan rätt så kul. Jag tycker ändå om min vardag även om den känns lång, tuff och prestationskrävande. Jag är bra på det jag gör. Jag är bra på att leva mitt liv!

Ett tydligt tecken på att livet kräver energi är att jag har varit hungrig innan varje måltid. Inte bara lite “dags för mat hungrig utan faktiskt “äntligen mat!” hungrig. Så återigen har jag dragit slutsatsen att jag måste äta större portioner i min vardag.

Dagens schema:

06:30 Frukost: havregrynsgröt o macka
08:15 – 09:00 Föreläsning
09:15 Mellanmål: Julvört med smör, kaviar, ost och gurka.
09:15 -12:00 Föreläsningar
12:15 Lunch: Matlåda med pasta och min skink/korv-gryta.
13:00 – 15:00 Plugg i biblioteket
15:15 Mellanmål: 1 yoghurt + äpple
16:00 – 18:00 Jobb (My Academy)
18:30 Middag: Bulgur och “kyckling-morots bollar” med salsa (önskas recept kan jag publicera sen) och ett äpple.
19:00 Datorn
XX:xx Kvällsfika: unknown

(Inte bästa bilden på middagen). Rekommenderat 8 st vanliga köttbullar - mina "bollar" var mer falafelliknande; 7 st lite större. Men kunde garanterat ätit fler.

Detta har varit en bra matdag med regelbundenhet. Men en dålig matdag i form av att jag varit rätt så hungrig. Hungern är ett tecken på att jag har ätit för lite, så jag är taggad på ett STORT kvällsfika senare.

Det behövs bevisligen mer än man kan tro av vanliga vardagsrutiner; Långa dagar kräver mer energi. Mycket hjärnverksamhet kräver mer energi. Lika så kräver socialt umgänge energi. Livet kräver alltså energi!

Tags: , , , , , , ,

 • http://slowlyforward.blogg.se Beatrice

  Tänk att man faktiskt varit rätt blind med att allting kräver energi! Bara att tänka och grubbla på saker så gör man av med energi; hur sjukt låter inte det egentligen?! Att skratta, gråta och prata! Att man alltid varit så blind; men äntligen sås er man det som faktiskt stämmer.

  Mot livet och vidare, eller hur?! Jag åt för en stund sedan en blandning utav kvarg, yoghurt, cankao, klementin, äpple, russin och mandlar! Grymt gott 😀 Nu är jag redo för sängen som jag faktiskt tänkte lägga mig i nu! Kram!

 • http://mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

  Sv; Tack för dina stöttande ord! Det känns otroligt jobbigt när jag får ångest oavsett hur jag gör, det blir liksom aldrig ångestfritt trots att jag faktiskt gör både rätt och fel. Men jag hoppas att det ska bli lättare ju längre jag går i behandling.

  Maten såg väldigt god ut förresten :)

  Stor kram ♥

 • Karin

  Vad dricker du till dina måltider? Mjölk, vatten eller annat? Jag får nästan inte dricka ngt annat än mjölk. Bra/dåligt?

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack för frågan, se nyligen publicerat inlägg för svar. 😀

 • http://frokenelva.blogg.se Fröken Elva

  Åh, vad goda de där kycklingbullarna ser ut, vill du dela med dig av receptet?

  • http://Soelas.se Soelas

   Absolut! Be right up 😀

 • O

  Ser jättegoda ut! Recept tack? kram :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack så mycket! Det ska fixas! 😀 Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp