Mackor i massor

October 1st, 2012

Jag har hört en hel del som sagt att de har svårt för att äta mackor. “Det är ju kolhydrater, onyttigt, går väl upp i vikt av det”. Det trodde jag med. Det är vad media säger. Men hallå(!) bröd är väl något som vi människor har levt på i århundraden! Då var det vetemjöl, vatten och kanske lite frön. Inte gick alla runt och var överviktiga förr i tiden, nej, snarare att folk är mer överviktiga idag. Så att skylla det på brödet är nog inte helt korrekt.

Däremot bör man observera att när media påpekar att vi ska dra ner på brödet så riktar de sig inte till normal/underviktiga som äter några mackor till mellis. De riktar sig till de som äter mängder av vitt bröd dag ut och dag in, med MASSA pålägg. De får helt enkelt näringsbrist! De får i sig för mycket kolhydrater och för lite av annat.

Jag tillhörde en av er som ansåg att mackor var förbjudet. Bröd var rena kolhydrater, med tillsatt socker i som fick en att gå upp i vikt. Idag äter jag minst 2-3 mackor om dagen och det spelar ingen roll om det är mörkt, råg, vitt, fullkorn, ljust osv. Det handlar mest om en smaksak, och självklart mår magen lite bättre om det är lite extra fibrer i.

Tänkte dela med mig lite av mina mackor:

Frökuse med smör, leverpastej och smörgåsgurka.

Lingongrova (helst special) med smör, kaviar, ägg och gurka (+örtsalt)

Lingongrova med makrill i tomatsås (+lite örtsalt)

Sportknäcke med smör, leverpastej, smörgåsgurka/smör, ost och gurka.

Macka med smör, rökt skinka och paprika.

 

Tags: , , , , , ,

 • johanna

  tummen upp för mackor!

 • c

  underbart att du skriver om detta! jag och alla andra som har väldigt svårt för mackor i alla former behöver att höra sånt:)
  Smörgåsar för mig, får ångesten att skjuta i höjden och det är så himla jobbigt efter att man ätit det även om jag tycker det är himla gott! Jag försöker alltså jobba med detta och ville bara säga att din text är peppande!:)

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Ja, oj så förbjudet det är.. Men så gott! Nedrans tankar!!:( tänkte på en sak, hur är du med tider och sånt, är du mer flexibel eller får du panik om det blir 5min innan efter vad som är tänkt? Kan du “rubba” schemat?:) kramar

 • http://trytobehappy.blogg.se Hanna

  Det finns ju en del intressansta studier om att vi äter mindre stäkelsekolhydrater nu, och det enda hälsoeffekt är att övervikten bara ökar 😛

 • http://bestigaberg.blogg.se lina

  mackor är galet gott och man kan ju ha på massa gottit pålägg, favorit är ju polarkaka med ägg och kaviar 😀 kramar

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp