Magen ser ut som den gör

May 13th, 2013

Hej jag har en fråga.Varje morgon jag vaknar så kollar jag på min mage och känner att jag kan acceptera hur jag ser ut men så fort jag äter nånting då sticker den ut väldigt mycket och blir lixom svullen och den lägger sig inte förns när jag vaknar nästa morgon. Detta får mig att känna mig onöjd med hur jag ser ut rästen av dagen. Jag har varit i behandlig för min anorexia ganska länge och min vikt är inte längre väldigt låg så jag vet att det inte beror på ä hur smal jag är! vad kan det bero på och hur kan jag få bort det?
Kram saga

Hej Saga! Det är nästan omöjligt att avgöra om det är normalt eller inte i ditt fall. De flesta upplever att magen sväller upp när man äter, vilket är ganska logiskt; mat tar plats. Det är inte så att magen får mer fett på sig, utan att den fylls ut. Men detta bör endast vara marginellt. Inte ser du skillnad på om någon annan har ätit nyligen eller inte? 

Det är oftast en själv som tänker på det. Ju mer man tänker på det, desto viktigare blir det och desto mer ser man det. Du är inte ensam i att känna dig onöjd när magen har “svällt upp” av mat. Det gör nog de flesta med anorexia. Dock är det tankar, tankar som man behöver bearbeta. Är det frisk att bli missnöjd med sin kropp bara för att man har ätit? Det är som jag skrev tidigare; förmodligen bara en själv som lägger märke till det. Det är tankarna som ställer till det.

Jag upplever också att min mage blir större när jag ätit min frukost. “Man är ju så smal och tom när man vaknar”, tänker ätstörningen i ens huvud. Vad tänker egentligen den friska och sunda delen av en själv? “Jag är hungrig och vill ha en rejäl frukost som mättar så att jag står mig”. Kroppen behöver mat, kroppen behöver äta. Att magen sticker ut lite på kvinnor är normalt, det är så vi ser ut!

Om du anser att din mage sväller upp extremt mycket så kanske du bör kolla upp det. Det kan ju faktiskt vara så att din kropp reagerar på någonting som du äter t.ex. laktos.

Visst är det lockande med den smala och tomma magen, men det är inte meningen att magen ska vara tom. Fundera om uppsvullnaden är extrem eller om den kanske är helt normal. Försök att inte tänka för mycket på det. Ju mer man tänker, desto större blir den.

 

Tags: , , , , , , ,

  • http://www.facebook.com/helene.soderberg.16 Helene Söderberg

    Allas magar putar ut när man ätit. Det är fullt normalt! Tänk dig att du fyller en påse med vatten. Först är påsen tom, platt och lite skrynklig, sen fylls den ut, blir rund och skrynklorna rätas ut. Samma med magen när vi fyller den med något. Det beror ju på hur mycket man ätiit, hur mycket magen fylls ut. Men som sagt, det är inte fett!! Det är bara något som ligger i magen som tar plats. Något som ska ge dig energi, få det att orka leva!! Alla magar putar efter maten. Och jo, visst märker jag det på andra, om jag nu bryr mig om att se efter. Putig mage efter maten, inget konstigt med det, det är så det ska vara. Inget du behöver oroa dig över!!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp