Mager är inte smal

November 1st, 2012

Jag var osäker över min halloween-utstyrsel:
Jag: Kommer det inte att se slampigt ut då?
En tjej i klassen (kompis): Nej, men du är ju så himla liten också, det hade varit skillnad om man typ hade modellsnygg kropp.

Tolkning? 1. Ana gillar att få höra att hon är liten. 2. Jag har alltså inte tillräckligt snygg kropp för att bära upp kläderna.

Har jag verkligen inte en snygg kropp då? Jag som tycker att jag fått så mycket mer kurvor, men ändå vill vara smal.

Jag vill vara smal!

Det är väl något i stort sett alla med en ätstörning strävar efter på något sätt. Smala lår, smala ben, smal midja, liten rumpa, smala handleder – en smal kropp.

Bara för att man inte är smal så är man inte tjock. Och bara för att man en gång varit smalare behöver det inte betyda att man blir tjockare. För vad är egentligen smalt? Smal var man kanske från början, annars blev man nog det ganska snabbt. Men när tyckte man själv att man var tillräckligt smal? När man blivit mager?

När man var mager var man äcklig. Äcklig, men mager. Mager och ätstörd, och ätstörningen gillade äckligt.

Smal – när skulle man äntligen bli smal? När man är mager, kan man bli smal av att gå ner ännu mer i vikt? Eller kan det vara så skruvat att man måste gå upp i vikt för att bli smal?

Jag är inte mager längre, jag börjar äntligen på att bli smal. Men visst är det svårt att se själv. Varje dag försöker jag se hur smal/normal/mager jag är. Jag VILL kunna se mig ur andras ögon, jag vill veta om jag ser äckligt mager ut eller normal. Riktlinjer?

Slutsatsen är att jag inte är mager längre. Jag är inte äcklig, och äcklig vill jag inte vara. När jag påminns av äckliga ätstörningens magerhet så känner jag mig motbjudande. Jag vill inte det längre. Jag börjar äntligen på att bli smal. Snyggt smal? Men hur smal?

Jag tror att desto mer man äter, desto lättare blir det att se. Att se att man inte blir tjock, att acceptera att lite skinn och ett tunt lager fett på magen inte är tjockt. Det är smalt. Kroppen behöver fett där också för att kunna forma kurvorna. Kurvorna som gör en smal.

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp