Magkänslan väljer rätt

August 20th, 2013

Vi alla hamnar i situationer där vi ställs inför vägval. Ibland står det tydligt vilken väg som leder mot ljuset, medan de andra gånger inte alls är särskilt tydligt.

Att vara öppen för möjligheter har sina konsekvenser. Helt plötsligt står man där mitt i en 5-vägskorsning och alla vägar ser lika ljusa ut från mitten.

Man måste göra sina prioriteringar i livet, speciellt om man är som mig; en person som vill mycket mer än vad som är möjligt att hinna med. Då måste man tänka på sig själv i första hand. Vad gynnar mig mest? Vad vill jag egentligen? Var kan jag hämta mest energi? Vilka av dessa möjligheter kommer fortfarande finnas där och vilka är en “one-time-deal”? 

Det handlar om att göra valet som känns bäst i magen. Man talar om magkänslan av en anledning, det är vår mänskliga instinkt som tolkar en situation och sänder ut signaler. Vad säger magkänslan? Sedan gäller det att skita i alla andras åsikter och lita på att man gör det val som är rätt för en själv. Vad får en att må bäst?

I slutändan är det väl allt vi strävar efter – att må bra.

Tags: , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

  Satt och tänkte på en sak, berättade du för pojkvännen om sjukdomen och vad sa han?:)

  • soelas

   Vad roligt att du undrar. Jag berättade några dagar senare. Dock märkte jag att han inte riktigt har rätt bild av vad det innebär att ha anorexia.Men nu vet han, och det är skönt att jag kan vara öppen med det. :)

   • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

    Okej! Ja skönt, hade han några frågor och sånt?

    • soelas

     Nej, han ställde inga följdfrågor, det var mest jag som fick försöka förklara lite. :/

 • Malin

  Hej jag har läst din blogg ett tag och vilken förebild du är ska du veta riktigt grym! Jag har haft diagnosen anorexia i två år och inte gått upp mer än 5kilo sen rasat tillbaka hela tiden och nu har jag kommit in i någon period där jag skiter i mellanmålet och kvällsmaten för att sedan kunna unna mig en stor lösgodispåse med olika godisar som jag älskar som jag vet att jag inte skulle kunna orka om jag åt “normalt” är det ett vanligt beteende eller har du känt något liknande?

  Men enligt mig så skulle de inte va nå fara eftersom jag säkert kommer upp i samma kalori som maten och mellanmålet med allt godis eller? och hur ska jag få bort de men mitt sötsug är så stort hela tiden så längtar liksom till den dagen jag ska få “unna” mig allt, ja shit vad detta låter helt psykiskt men sant.. och jag har så mycket frågor men finns inget svar någonstan och ingen o prata med memn du känns precis som den person jag skulle behöva prata med kan man kontakta dig på något sett genom mejl eller så om du vill o har lust. KRAM

  • soelas

   Hej vännen! Vad roligt att du har hittat hit och finner inspiration på bloggen.

   Det är nog vanligt att man kompenserar, väljer bort vanlig mat för att “få” äta mer gottigott. Anledningen till ditt sötsug beror dock förmodligen på att du äter för lite vanlig mat. Äter man tillräckligt med kolhydrater i vanliga kosten så brukar sötsuget bli mindre. Tar man däremot bort mellanmål som kan bestå av mackor, frukt och yoghurt så är det näring som saknas och då börjar kroppen säga till efter det.

   Min mail står i spalten till höger: [email protected]
   Välkommen att höra av dig så svarar jag så fort jag kan. :)

   Kramar

 • matilda

  måste än en gång säga att din blogg hjälper mig så sjukt mycket <3 jag har haft anorexia 5mån och sökte nyligen självmant hjälp. min kropp håller på att ge upp helt nu men hjälpen är månader ifrån. väljer mellan mat genom slang på akuten eller att snabbt som tusan gå upp i vikt som rent ut sagt skrämmer livet ur mig! att vara i dethär skicket och tvingas gå upp i vikt på egen hand utan professionellt stöd är fan det värsta jag varit med om.. hur skulle du gjort? :/

  • soelas

   Hej vännen! <3
   Det är naturligtvis alltid bäst att äta mat! Det är ju där vi ska få näringen. Utan näringen fungerar varken kopp eller sinne och ambivalensen blir mycket mer påfrestande.

   Du är förmodligen faaarligt underviktig, så detta är inget straff – detta är ett bevis på att anorexian fått alldeles för mycket makt över dig. Kämpa emot och ta emot den hjälp du får. Det här fixar du buden! Kom igen! <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp