Make every day worth living

January 13th, 2013

Eller som Jack säger i Titanic:

To make each day count!

Varför alltid göra så att man får det bra sen? Varför ska man alltid slita för att få en bättre framtid istället för att försöka ha det så bra som möjligt redan nu? Om vi alltid inväntar den goda framtiden så kommer vi ha levt ett liv utan gott. Om vi alltid sliter för att få det bra sen så har vi glömt bort att leva hela vårat liv.

Det är bra att jobba för framtiden, men glöm inte bort att det finns en dag idag också. Våga uppskatta livet här och nu, våga se det positiva och våga uppleva det utmanande.

Börja dagen med en positiv tanke. Vad bra ska hända idag? Vad skulle jag vilja lyckas med? Vilken tjänst ska jag unna mig själv idag?

Det är lättare att fortsätta på ett gott humör om man har en god inställning från början. Men det är viktigt också att bara för att en dag kanske börjar dåligt så betyder det inte att resten av dagen behöver vara ett misslyckande. Det kan inte alltid gå bra och då är det viktigt att man inte tror att det alltid kommer gå dåligt heller.

Vaniljyoghurt med müsli och faktiskt TVÅ mackor med leverpastej och smörgåsgurka. (Tog en till macka efteråt)

För mig är det viktigt att jag börjar dagen med en bra frukost. Äter jag mig inte mätt på morgonen så kommer jag att tänka på mat resten av dagen. Ätstörningen kommer finnas med, undra varför jag åt för lite, vad jag kan äta för att bli nöjd och ändå inte för mycket. Börjar jag dagen med att tänka på kalorier, mat och förbränning så finns det oftast med hela dagen. DÄRFÖR är det lika bra att börja dagen ordentligt så kan man fokusera på annat gott i livet! 😀

Dagens jobb inför framtiden: Inlämning av kompletteringsuppgift i Miljöfysik

Dagens “worth living for” : Cheerleadingträning!

Tags: , , , , , ,

  • http://www.invisibletears.blogg.se mathilda

    ska försöka börja med en ‘dagens ‘worth living for’! :) Älskar din blogg!

  • Ottilia

    Hej! Undra hur du gör för att peppa dig själv? Jag har problem med att jag har enorma krav på mig själv, måste alltid lyckas och inget får gå fel. Mår fruktansvärt för detta. Har du något tips på hur man sänker kraven och gör det okej att “misslyckas” och göra fel? Hur har du gjort?
    Tack för svar. Älska din blogg och alla fina ord som finns på den! Den får mig att orka kämpa! KRAM

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp