Man blir less på ångest

March 10th, 2013

Ångest över att äta, ångest över att träna, ångest över att inte träna, ångest över att räkna, ångest över att väga… ångest över hur man ser ut, ångest över hur man plågar både sig själv och andra. Ångest över att prestera och ångest för att leva.

Ätstörningen gav en ångest för i stort sett allting. Till en början insåg man inte hur mycket svälten påverkade ens tankesätt. Alla tankar blev värre, svårare att hantera och ju längre man svalt desto mindre orkade man kämpa emot dem.

Ångest är normalt att ha. Alla människor får ångest emellanåt. Men att ha ångest över så mycket, så många saker och sådana osunda tankar är inte normalt. Det är sjukt. Det är outhärdligt i längden.

Efter ett och ett halvt år med ångest är jag trött på den! Inte bara ångesten över mat och motion utan ALL ångest. Jag sitter just nu med tentaångest och övrig prestationsångest, och känner att det får bli slut med dettaJag upprepar igen; jag är less på ångest! Den gör ingen nytta. Ångesten får en att tvivla på sig själv, må dåligt och inte kunna uppskatta vilka möjligheter som faktiskt finns. Ångesten fokuserar endast på det som kan bli dåligt och det är där som jag ska säga ifrån!

 

 • Rebecca

  Vad roligt att du är med i veckans blogg, lycka till! :)

  Jag tänker utveckla veckans blogg så skulle gärna vilja ha din åsikt om vad du tycker om detta, http://rebeccahnilsson.blogg.se/2013/march/angaende-veckans-blogg.html#comment 😀 http://rebeccahnilsson.blogg.se

  ht

 • Caroline

  Sitter också med tentaångest.. Pluggar också på KTH så vi står inför samma ångestvecka som det så fint kallas inom KTH.
  Men jag är precis som du less på ångest. Ångest över mat och att röra på mig framförallt. För det gör mig begränsad i mitt sociala liv. Och även om det inte syns utåt lika väl längre så är det värre inom mindre förut kunde folk säga till mig, men nu verkar jag vara frisk vilket innebär att folk tror att jag mår bra, och därför får jag slåss själv med mig själv och jobbiga tankar.
  Men åter till tentaångest. Jag har på senaste tiden börjat intala mig själv att bara komma in på kth och klarat sig så här långt (går också första året) är i sig själv en enorm bedrift som inte många klarar! Så skippa tentaångest och se det som en del av lärandet! För vad har vi ångest över? Att inte klara tentan! Men jag gör det här för MIN skull och jämför mig faktiskt inte med andra, utan försöker se mina vänner i klassen som ett stöd där vi tillsammans klarar tentan. Och om jag inte klarar den kommer en omtenta, smartare personer än jag har fått göra om saker!
  Så lämna tentaångesten, den är bara ett hinder! Se detta som slutet på denna period (passande liknelse) i livet, det finns så mycket annat roligt att lägga ner sin energi på. Som att njuta av kexchoklad, dansa, vara med vänner, ja allt roligt!

  Ta hand om dig och lycka till på tentorna, det kommer gå galant!

  • soelas

   Jo, antagligen är vi inte ensamma den situationen.
   Jag brukar vanligtvis inte ha ångest innan prov, för att godkänt klaras alltid. Men denna gång såg förutsättningarna lite annorlunda ut, då jag skulle skriva tentan inom 2 h bara.
   Eftersom att jag går öppen ingång och vill söka indek så måste jag klara av alla kurser vid första tentatillfället för att ha möjlighet att konkurrera. Så visst finns det omtentor och jag skulle inte alls känna samma press om det inte vore så att jag måste bli godkänd nu.

   Skönt att du har en avslappnad inställning! Det behövs i viss mån för att det faktiskt SKA gå bra också. :)
   Lycka till du med! Kramar!

 • http://twitter.com/fluffpudel mathilda

  vad kan man göra för att slippa ångesten?

  • soelas

   Hejsan! Du är garanterat inte den enda som undrar samma. Jag vill hänvisa dig till mitt senaste inlägg “Ångest stärker”, och jag hoppas att de orden kan hjälpa dig på traven.
   Kram!

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp