Mars 2012 – en månad i kamp MOT Anorexia Nervosa

March 1st, 2013

Nu beger vi oss in i en ny månad. Tredje månaden på detta år – herre gu vad tiden går fort! För ett år sedan stod tiden nästan stilla. Mars månad blev den månaden som jag jobbade som mest med mig själv. Det blev många utmaningar och mycket ångest. När jag blickar tillbaka på inläggen som jag skrev då så känner jag mig stolt över allt jag tog mig igenom då.

Jag hade mycket problem hemma med mina föräldrar. De sa väldigt ofta “fel” saker och ibland kändes det inte som att de ville anstränga sig ens. Det är inte lätt att vara förälder och se sitt barn svälta och lida av ätstörningar. Anorexia nervosa är nog en av de sista man vill ska ta över sin dotter. Det man behöver är föräldrar som stöttar.

Mars månad 2012 sökte jag mycket bekräftelse på hur smal och sjuk jag var. Inte för att trigga, utan för att ville få insikt om det. Jag ville se mig själv ur andras ögon, jag vill veta om jag verkligen var riktigt sjuk. Jag ville förstå hur anorexin påverkade mig.

Exempel på hur förvriden ens kroppsuppfattning blir av sjukdomen!

Denna månad fann jag även motivation. Milstolpar närmade sig och jag ville inte sitta fast i skiten och inte kunna leva mitt liv. Jag började förstå att det var friskhet som jag skulle välja och det fanns ingen anledning att skjuta på det något mer. Jag lät mig inspireras!

Tags: , , , , , , , , ,

 • disqus_i6q3MReDyz

  Visst kan man väl äta godis två helger i rad utan att varabli tjock eller känna sig dålig?:/ har lite kamper i huvudet just ny och kanske skulle behöva lite pepp! Du är ju såå grym på det! Kramar:)

  • soelas

   Kommer du ihåg när man var liten att man hade lördagsgodis? Det var ju inte lätt att hålla sig till baka lördagarna, ofta blev det fredagar också. Är alla som äter lördagsgodis tjock?
   De flesta av idag äter nog “onyttigheter” fler än en gång per vecka.
   Som jag skrivit tidigare (http://soelas.se/?p=2795) så har man utrymme till att 10-15 % av kosten kommer ifrån “sötsaker”. :)
   Du ska absolut inte känna dig dålig. De allra flesta äter godis MINST en gång i veckan.
   Kramar! 😀

 • jessica

  usch vad hemskt att unga tjejer (och killar) får detta… Jag är så glad att det finns människor som dig och Harriet som “hjälper” och inspirerar andra tjejer (och kanske också killar) att inte gå den vägen…

 • Mia

  Hur gör en förälder som stöttar nån som själv inte vill bli frisk? En förälder som bara håller med i den sjukas uppfattningar följer ju på det sättet anorexins vilja och det har jag svårt att tro att någon förälder vill.

  • soelas

   Man måste se till individen och vilka behov denne har. Vad kan det ha funnits för anledningar till att sjukdomen utlöstes och sedan jobba med dom.
   Som utomstående kan man inte göra jobbet åt den sjuke, men ofta beror en ätstörning på olycka i livet. Det man kan göra är att försöka visa och få personen att känna glädje. Det är naturligtvis inte så lätt eller konkret som det låter. Jag kan försöka samla lite tips i ett inlägg framöver.
   Det är en ytters svår fråga, men absolut värd att diskuteras!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp