Måste börja öka på NÅGON GÅNG

July 9th, 2012

Jag tänker så konstigt.

De senaste veckorna har jag snarare gått ned än upp i vikt. Visserligen har jag inte haft sådan stor matlust men ätit så att jag klarat mig. 40 kg var målet. Jag tror jag lagt det som mål tre gånger nu. “Nästa vecka då jäklar ska jag väga över”, men kämpar man för det då? Neee… Då varken VILL man eller kommer man att gå upp.

Allt sitter ju självklart inte i vikten med ätstörningen, men så länge man inte verkligen vill gå upp i vikt så blir man inte av med den i första taget. Jag vill väl, men varför kämpar jag inte på riktigt längre? Jag känner mig duktig när jag äter sådant jag tidigare inte skulle gjort. Jag gör framsteg genom att tillåta mig äta mer normala saker och inte tänka eller oroa mig så mycket över vad som är nyttigast. Det är något som jag har gjort enorma framsteg inom, det är jag duktig på.

Nu börjar det dock slå mig hur tiden bara tickar på och jag ökar inte på mängden mat ändå. Har fortfarande kvar tänket att “nu kan jag äta lite mindre, så kan jag äta mer sen”. Men NÄR SEN? Det kommer aldrig något annat “sen”. Sen är NU!

2 dl jordgubbsfil, 5 st jordgubbar, 1 dl müsli, 1 ägg, 1 lingongrova, 1 msk messmör, 1 kopp te. Kanel & örtsalt.

Ana gjorde ett försök idag: Det är regn, jag kommer att vara inne hela dagen, jag kommer inte röra på mig eller göra av med mycket energi. Då kan jag äta lite mindre också. Till lunch kan jag ta en tallrik fil och ett ägg, ägg behövs för proteinerna.

Jag var sugen på en macka med messmör, men då tyckte ana att jag skulle ta bort ägget. Jag behövde ju ägg för proteinerna! Detta är knappt en fullständig lunch ändå. Jag måste ju börja öka på någon gång! Ett ägg hit eller dit får mig knappast att gå upp de 0,7 kg som jag behöver tills fredag. 0,7 kg  –  det är väl nästan 5000 kcal extra. Om jag skulle gå upp det på fyra dagar skulle jag behöva äta över 1000 kcal mer varje dag! Det är nästan sinnes. Kan det ens stämma?

och man sitter och har ångest över att man åt både ett ägg och en macka till filen. PINSAMT!

Tags: , , , , , ,

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Oh, du är så bra :) Men ja, det är logiskt! Det ÄR sjukt svårt att gå upp i vikt. Man blir tokig.. Så det är bäst att verkligen, verkligen äta energirikare om man kan. Som glass och sådant. Men det verkar du ju göra, så fortsätt med det 😀 Jag åt ju säkert 200 kcal i efterrätt efter både frukost, lunch och middag för att ens gå upp någonting…

  • http://Soelas.se Soelas

   Oh, ja. Det gäller ju att man verkligen äter det UTÖVER också, så man inte kompenserar det sedan när man äter “vanlig” mat. :)
   Åt du rejäla mellanmål då också? Eller blev det efterrätter istället för mellanmål?

 • http://klockanhalvtre.blogg.se Hanna-chan

  Fast jag blir ändå stolt då jag läser vilka framsteg du gör! :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp