Måste hålla i benen nu

June 18th, 2012

Sommarlov, eller arbetslöshet som det nu kallas. Dagarna blir finare och tiden fylls inte ut på samma sätt som när man är upptagen med skolan. Nu måste man börja planera och lägga upp egna mål och planer.

När man är hemma en fin och solig dag – vad ska man hitta på?

Ut och spring! Dina föräldrar jobbar, du har börjat gå upp i vikt, vädret är fint, PASSA PÅ!

Min behandlare ser helst att jag avvaktar heela sommaren med att börja träna. Jag tycker egentligen att hon har rätt, för jag är verkligen inte tillräckligt frisk för att:

 1. det inte ska skada/slita på kroppen med fysisk ansträning
 2. jag tränar av rätt syfte
 3. jag inte ser det som kompensation
 4. muskler faktiskt ska kunna byggas

Kroppen håller ju fortfarande på och reparerar sig, och då är det fortfarande skadligt med motion. Jag tror lika som min behandlare att jag behöver komma närmare normalvikt och ligga där ett tag innan jag bör börja med förbrännande motionering. Samtidigt så säger ana att det börjar bli okej att träna för att jag äter tillräckligt och går upp i vikt.

För ett år sedan, förra sommaren så inledde jag min överdrivna träning. Hur ska jag lyckas hålla mig nu? jag blir rädd för att det inte går. Det är ju upp till mig om jag ska träna eller inte, men jag vill inte följa med Ana, samtidigt som jag inte kan motstå. Jag vill inte börja falla in i sjukdomen igen, jag måste vinna.

En utmaning som jag inte vet hur jag ska besegra.

Tags: , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  ojoj! lyssna inte på den kommentaren iaf!
  jag längtar tills jag får börja träna igen, men jag har som dig att det kan trigga mycket, sen att man sliter så mycket på kroppen när den är lågviktig med…
  Jag tror inte man fattar det. Men nu känner jag att jag snart kan börja träna av rätt anledning att må bra inte för att jag känner att jag måste eller måstre kompensera.. målet i sommar är för mig att få ta “raska” promenader i soluppgången 😉
  Sen måste man ju tänka att man inte ska träna för att gå ner i vikt det är nog svårast eftersom det var typ 70% av anledningen till att man började träna.. fick inte springa Gbg varvet iår.. det var min dröm.. nu siktar jag på nästa år=)
  God work tjejen!

  • http://Soelas.se Soelas

   Hur pass ligger du till viktmässigt nu om jag får fråga? :)
   Det låter som ett bra mål om det som sagt inte blir en tvångsmässig handling. Det gäller ju att man klarar av att fylla på med lite extra då också, eftersom kroppen kommer få en ökad ämnesomsättning. Inte enbart de dagar då man rör på sig, utan även i vila :)
   Men super bra att du kan skjuta på det ett år, jag tror att du kommer kunna klara det så länge du fortsätter på rätt väg 😀 puss

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp