Mat är näring och inte siffror!

February 10th, 2013
Jag minns själv hur jävla störigt, drygt och tråkigt det var att hela tiden räkna på hur mycket man skulle äta.
Jag kunde ärligt talat stå och väga en skiva gurka. Oftast gick dagarna åt till att planera mina måltider och räkna ut precis hur många kalorier jag skulle stoppa i mig. Det var det enda jag tänkte på dagarna igenom. Att numer minnas att jag var avundsjuk på människor som åt en middag utan att reflektera vidare på det är för mig idag helt absurt. Mat som är så himla naturligt och viktigt för oss! Mat ska inte vara siffror, det är och ska vara näring!
Inse bara själva vilken befrielse det kan vara för er som är fast. Tänk att bara kunna ställa er och laga vilken mat ni vill ha och är sugen på utan att behöva tänka och måtta. Tänk vad skönt att kunna göra en matlåda som är över från middagen utan att behöva noja över det exakta innehållet. Tänk vad skönt att slippa ångest för att du äter middag hos mormor och morfar!
Linns Hälsoglädje 
Ett riktigt klokt inlägg av Linn där hon även länkar vidare till ett intressant blogginlägg från en träningsblogg (?). Jag vet inte hur mycket jag tror på det som den tjejen, Emelie skriver och vill därför inte länka det här. Läs om ni vill, det finns en del kloka meningar men överanalysera inte och ta det inte som ren fakta. Med andra ord: Vet du med dig att du lätt kan triggas – så undvik bloggen som Linn länkar!

Tags: , , , , , , ,

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Jag vill nästan varna lite för det inlägget.. Läste det och det skulle jag inte gjort! Det triggade jätte mycket för mig:(

 • Saga

  Hur lång tid tog det för dig att få ett matschema efter att du börjat få hjälp/behandling?

  • http://Soelas.se Soelas

   Jag kommer inte ihåg exakt, men jag fick matscemat i början.
   Eftersom jag var i svält så började vi med att jag skulle äta 3/4 portioner i en vecka, men sedan var målet att öka till fullstora.

 • Pingback: online loans()

 • Pingback: direct payday loan bad credit no brokers lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com inpatient rehab()

 • Pingback: calculate bmi()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp