Matdag 04/02/13

February 4th, 2013

Eftersom att detta uppskattas av så många ska tänker jag dela med mig så ofta jag kan.

06:40 Frukost – Ostmacka, yoghurt med müsli och björnbär, grönt te.
Tidig frukost, en rejäl portion tog jag – laddar kontrollskrivning!

10:20 Mellis – En stor bägare yoghurt och ett äpple.
Försöker att inte slarva med mellisen. Blev riktigt mätt.

12:30 Lunch – Matlåda: Pytt i panna och stekt ägg.
Inte så hungrig, men behöver äta ändå.

14:35 Mellis – Kaffe och en banan.
Nu var jag hungrig! Vet dock att jag knappt står mig till middagen, eftersom jag ska jobba innan.

18:45 Middag – Pasta och korvgryta.
En bra portion. 
Efterrätt: ett äpple

Blandad fullkornspasta och vanlig, med hemmagjord korvgryta.

21:15 Kvällsmål – Mannagrynsgröt med sylt och kanel. Ett ägg och 5-6 st chokladpraliner.
OJ, vad hände där? Det var någonting som jag inte var beredd på. Farligt att öppna chokladasken – eller farligt att slarva med maten under dagen?… 

Kuriosa: tidigare funderade jag om 6-7 chokladpraliner var hets på kvällen.. Nu kan jag äta 5-6 st utöver kvällsmålet och inte dö av ångest.

Tags: , , , , , ,

 • http://www.utomjordingen.tumblr.com mathilda

  gott med choklad praliner! :)
  går du upp i vikt? <3

  • http://Soelas.se Soelas

   Ibland så är det verkligen det!
   Har du några favoriter? Jag älskar de med choklad/nougatfyllning. Eventuelt någon nöt. 😀
   Om jag går upp i vikt så är det väldigt lite. Det återstår att se om två veckor. :)

 • http://www.utomjordingen.tumblr.com mathilda

  Jag älskar oxå de med choklad,nougatfyllning! :)

  Okej <3

 • Katrin

  Hej igen, Soelas!
  Än en gång slås jag av din kämparglöd. Wow. Du är verkligen på hugget, min kära vän. Det känns som att du tagit till dig det där jag tidigare skrev om, liksom om munhygien och så vidare. Härligt!
  Ta hand om dig och njut av friheten som sakta spricker upp. Du är som sagt på god väg att bli frisk och du gör ett otroligt bra jobb.
  Själv är jag relativt friskförklarad. Var sjuk i några år, tills att jag bara kom till en vändpunkt. Jag orkade inte mer. Sjukdomen tog kol på mig. Jag älskade tidigare att springa och idrotta, plugga och umgås. Nu gör jag allt detta med glädje. Och jag tänker inte lika mycket på mat. Det är den där tydliga vändpunkten i mitt liv som jag minns så väl … När jag ville fuska med maten och hjärnan protesterade. “Men nu räcker det, för fan”.
  Ända sedan dess har jag ätit som jag bör, eller rättare sagt – som jag vill. Som en “frisk” människa. Ingen påpekar längre någonting om mina matintag eller mitt utseende. Har gått upp till bmi 20 och känner mig så självsäker där jag är nu.
  Hoppas att du en vacker dag når den vändpunkten.
  Styrkekramar

  • http://Soelas.se Soelas

   Klart jag har lyssnat på det du sa. Jag brukar själv försöka tänka på det, men ibland behöver man påminnas av andra för att man ska ta till sig det. :)

   Fantastiskt! Vilken känsla – vilken stolthet du måste ha. Vad är det som krävs för att du ska bli helt friskförklarad?
   För mig är ju den sista viktuppgången som sätter käppar i hjulet. Annars rullar resten på ganska fint nu. 😀

   Kramar!

   • Katrin

    Ja, känslan är otrolig. Än idag är jag nästan lite chockad över mitt bra förhållande till mat.
    För att bli riktigt stämplad som “frisk” vet jag inte riktigt om … Går då och då fortfarande hos min behandlare. Våra träffar har dock minskat rejält … Hon anser att jag inte behöver ses så ofta, så vi ses kanske en gång i månaden om inte mindre. Hon säger att efter ett fåtal träffar till ska hon “friskförklara” mig helt och hållet. Och ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt om jag vill det … Det har ingenting med sjukdomen att göra, det är mer att jag tycker om min behandlare så mycket och att ha den här kontakten förbättrar min vardag enormt.
    Jag tror inte att du kommer vara lika orolig om vikten snart. När du går upp sakta, sakta så lär du dig att acceptera och tycka om ditt utseende. Så gjorde i alla fall jag … Var inte orolig, Soelas.
    Du kommer fixa detta.
    Tusen kramar

    • http://Soelas.se Soelas

     Okej, jag förstår. Jag tänkte också lite så när jag skulle ta beslut om min fortsatta behandling. Det känns jätte trist att inte kunna träffa min behandlare igen, eftersom hon tar tjänstledigt.
     Villkoret för att någon annan skulle vilja ta över var att jag skulle jobba aktivt med en viktuppgång. Så när jag byter behandlare så blir det mer intensiv behandling – vilket känns väldigt jobbigt. Men det är antingen det eller ingen alls.

     Tack för att du skriver,
     kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp