Matdag 13/4/13

April 14th, 2013

 

Dagen bör bestå av 5-6 måltider varav 2-3 mellanmål. Har man långa träningspass kan det behövas extra påfyllning mitt i. Jag gjorde “misstaget” att inte börja med två mackor till frukost, för det kändes inte behövligt först.. men icke sa Nicke. Sedan kom suget.

Gårdagens frukost + extra macka sedan

Gårdagens frukost + extra macka sedan (instagram)

09:00 Frukost – Yoghurt m. müsli, leverpastejsmacka och grönt te.

10:00 fort. – Leverpastejsmacka

12:45 Lunch – STOR port. risgrynsgröt m. sylt, kanel o mjölk och ett äpple.

Lunch: all risgrynsgröt som var kvar i paketet.

Lunch: all risgrynsgröt som var kvar i paketet. (instagram)

15:00 Mellis – En bägare yoghurt

17:10 Mellis – Ett gigantiskt äpple

19:10 Middag – Pasta m. köttfärssås

21:00 Kvällsmål –  Äggmacka o te

22:30 Kvällsmål – Leverpastejsmacka o te

På kvällen kändes det motigt att fortfarande vara hungrig. Men jag insåg att jag inte skulle kunna sova gott utan att känna mig nöjd i magen och tog därmed en macka till. Detta var en dag där jag fick jobba lite med ätstörningen. “Vill jag gå upp mer? Vill jag bli smalare? Är detta fel? Vad är sjukt/frisk? Vad ska jag välja?”.

Ni vet, liksom jag, att det finns bara ett riktigt alternativ i längden: vi ska bli friska!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 • Orolig tjej

  Hej! Jag lider av en ätstörning, anorexia. Fick veta det för några veckor sedan att jag hade det när jag läste om det på internet, men kan inte riktigt förstå det än att jag faktiskt är sjuk och det är något jag måste göra något åt. Är 14 år, väger 38kg och har ett BMI på 15,22. Har pratat med min mamma om det här men hon säger bara att jag inte kan vara säker på att jag har det utan att jag ”bara tror det”. Ska till skolsköterskan imorgon och prata med hon om det hur jag kan bli frisk.Har fått tillsägelser från alla mina skolsköterskor jag haft att gå upp i vikt gärna 10kg men jag ligger bara stilla på min vikt eller går ner.Nu när jag har börjat äta mer mat så skulle jag nog bli glad om jag gick upp i vikt men skulle få sån ångest över att jag såg min mage växa och bli ”fet”. Jag läste att man kan få utebliven mens och jag som inte fått någon mens kan det då bli så att jag ALDRIG kommer få mens för den blir ”utebliven”? För det är jag jätte rädd för att ska hända, kan det bero på min ätstörning somgör att jag inte får min mens och aldrig kommer få? Och när vet man att man är riktigt frisk? Är det när man blir glad över att gå upp i vikt t.ex? Tacksam för svar :)

  • soelas

   Tjena bruden!
   Jag kan börja med att säga att det inte är konstigt alls att du blivit rekommenderad en viktuppgång. Ditt BMI är farligt lågt, och det vore inte konstigt om kroppen inte har energi till att starta menscykeln. Den kan visserligen komma ändå, men ytterst otroligt.
   Din mamma skulle nog behöva ta detta på lite större allvar. Anorexi är inget att leka med, det kan vara ett helvete att bli av med. Hoppas att du får några kloka råd av skolsyster och att du verkligen försöker kämpa dig upp några kilon extra. De kommer verkligen inte att göra dig tjock! Du kan ju gå tillbaka i min blogg och se hur jag såg ut då jag vägde som dig. BENRANGEL rent av. Inget fint alls! Mager är inte smal.

   Jag kan tyvärr inte svara på när man vet att man är helt frisk, då jag själv inte nått dit än ännu. Men fortsätt gärna följa min blogg, så ska du se att vi kan besvara den frågan inom sin tid. 😉
   Kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp