Matdagbok 25/11/11

July 10th, 2012

Hittade mina gamla matdagböcker. Jag har hållit på och skrivit i över ett halvår nu nästan. Tänk hur många portioner och tankar som jag har registrerade på papper och i böcker. Det kommer nog kunna vara lärorikt och intressant att blicka tillbaka på.

Jag tänkte dela med mig av ett exempel från en av mina första matdagböcker:

Det var fredag i höstas och en vanlig skoldag.

MELLIS:

  • 1 mandarin

Tankar då: Kände mig trött och hade bestämt mig för att fika en mandarin. Det var läskigt så jag ändrade till ½ mandarin.Var hungrig och skulle ha redovisning så det blev hela ändå. Funderade på hur mycket jag kan äta till lunch, då det blir mycket till middag.

Tankar idag: Hur fan kunde det kännas mycket med en liten mandarin?! Det är ju knappt några kalorier alls i en sådan. Visserligen spelade varenda kcal roll när man ville ligga på ett minimalt dagsintag. Kommer ihåg hur jag var noga med att få bort allt det vita från skalet. SJUKT SJUKT SJUKT. INGEN människa skulle gå upp ens en tusendels hg på att äta en halv mandarin mer om dagen.

Tre dagar senare när jag åkte till länsät blev jag remitterad till hälsocentralen på EKG-test. Mitt blodtyck låg runt 60/90, puls 40 och bmi 14. DÅ var jag sjuk, då ville jag vara sjuk. Nästan så att jag skrattar åt mig över hur löjligt man har betett sig.

Tags: , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp