Matdagbok 7/1/13

January 8th, 2013

Det var ett tag sedan som jag skrev hur jag äter, så jag tänkte sätta samman en matdagbok från gårdagen.

Jag sov rätt så länge, eftersom jag inte kunnat somna förrän efter tolv de senaste nätterna. Det har också bidragit till att jag ätit två kvällsmål. Ett runt 20-21 och ett till runt tolv på natten.

På eftermiddagen jobbade jag så middagen blev aningen sen, men det är lugna puckar för min del. Då äter jag ett litet större kvällsfika istället. :)

Frukost 11:00 - En macka med smör, leverpastej och smörgåsgurka. En tallrik vaniljyoghurt med müsli och kanel. En kopp grönt te.

Lunch 14:15 - "Kanel"ris kokt i hönsbuljong och kycklinggryta med broccoli. En finncrisp med smör och ett äpple.

Middag 18:30 - Potatismos med konservskinka och paprika

Kvällsmål 21:00 - Mellangrova med smör, kaviar, ägg, gurka och örtsalt. En kopp te.

Därtill två stycken Bounty! Blev himla sugen på det, och kände att det blivit för lite idag annars.

Själv känner jag att mina matvanor har blivit lite oregelbundna på senaste tiden. Även om det inte är någon katastrof så vill jag hålla bättre rutiner. Det blir nog lättare när man kommer in i vardagen igen.

OBS: Kl 23:00 försökte jag sova. Då var jag hungrig igen, så det fick bli ett till kvällsmål bestående av en tallrik yoghurt med müsli.

Kommentarer/åsikter?

Tags: , , , , , , ,

 • Ella

  Du har säkert koll på det själv men eftersom du är underviktig och tränar mycket, borde du inte få i dig lite mer då? Det du äter nu är ju vad en stillasittande normalviktig person bör äta :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Jo precis. Jag har inte varit i ett skede där jag klarat jobba för att gå upp ytterligare i vikt.
   Tror att jag ändå gått upp närmare 1 kg sedan jag träffade någon behandlare sist, vilket var två månader sedan..

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Jag tycker att det ser bra ut! Och inte så konstig att du blev hungrig på kvällen, det var nog bara naturligt :) Du fick ju inget mellanmål mellan lunch och middag, eftersom det blev så knepiga tider 😀

 • http://addictedtorunning.blogg.se Em

  jag tycker du verkar äta varierat och “fritt”, och det är ju bara naturligt att tiderna varierar lite beroende på vad man gör på dagen. :)

 • helene

  Tycker din frukost ser väldigt bra ut! Antal mellanmål verkar också rimligt, men kanske det vore skönare att äta lite tidigare än 23.00? Jag brukar också ofta få äta något precis innan jag lägger mig/stiga upp när jag redan har lagt mig och äta något eftersom jag först då blivit säker på att jag verkligen är hungrig… Nu äter jag i och för sig ganska ofta bara för att jag är sugen och inte för att jag är hungrig… Men förut hände det ofta att jag tidigare på kvällen kände mig hungrig, men var inte säker riktigt, och därför åt jag inte mer mellis, men sedan när jag lagt mig så kände jag att jag faktiskt var ordentligt hungrig, och då blev jag tvungen att gå upp och äta, eftersom jag sover väldigt oroligt om jag lägger mig hungrig (dåligt samvete).

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp