Matförhållandet är kanske friskare än jag trott?

February 2nd, 2013

Ikväll var det första avsnittet av melodifestivalen. Min plan var att mysa mig ned tillsammans med datorn (måste plugga) och fixa i ordning ett kvällssnacks i form av grönsaker och vitlöksdipp.

Redan innan melodifestivalen börjat så tog hungern vid. Jag behövde äta kvällsmål. Ett riktigt kvällsmål, inte bara lite “snacks”. Så redan då bröt jag mot “anorexins lagar” och åt det jag var sugen på – inte det jag planerat; äggmacka och te.

Så började melodifestivalen.. men inte var jag riktigt nöjd ändå. Vad mer ska man ta? Till en början bestämde jag mig för en tallrik yoghurt med müsli, men när jag väl gick till kylskåpet så kändes det både tråkigt och lite väl matigt. Då såg jag dom, då fick jag idén och då följde jag magkänslan. Jag tog fram kakburken som gömt sig längst ned i kylskåpet. Fylld med marängkakor med mörkchoklad ovanpå. De har ju legat där ett tag.. dags att ätas.

Jag fick mitt snacks framför melodifestivalen ändå. Dock inte i form av grönsaker och dipp som planerat – utan i form av maräng-choklad kakor. Jag åt tills alla med choklad på var slut, jag åt tills jag verkligen inte ville ha något mer. Det rörde sig kanske om 10 st – jag räknade verkligen inte. Detta var alltså utöver mitt vanliga kvällsmål.

Mest chockad är jag över känslorna. Jag har knappt någon ångest alls! Inget tvång att träna (kanske för att jag redan gjort det idag?), men heller inga tankar om att jag måste kompensera på frukosten imorgon. Jag vet att jag kommer vara hungrig när jag vaknar – ta mig sjutton jag är nästan hungrig nu igen (!).

Vilken utmaning – vilket framsteg – vilket frihet!

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://ugglestaden.blogg.se Maja

  GRATTIS!! Börjar känna så mer och mer själv, är det inte ganska underbart? Att inse att man KAN, att man faktiskt klarar av så mycket mer än vad man trodde. Och när man upptäcker att det där man undvikit så länge faktiskt smakar gott 😉

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack, vad härligt! Jag håller verkligen med!
   Har börjat upptäcka så många nya smaker – äter sådant som jag inte gillade innan ätstörningen och ÄLSKAR det. 😀 haha

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Gud va härligt! att inte räkna kakorna heller… jag åt lite kex och ost lite choklad också.. men räknade varenda kex och bit=( så tråkigt! =( men jag utmande mig iaf.. hoppas det släpper snart..

  • http://Soelas.se Soelas

   Mumsigt!
   Du kanske kan försöka lura dig själv på något sätt? Ta en skål som du inte vet hur mycket det är och fokusera på något annat medan du äter, eller ät tillsammans med någon ur samma skål. Då kan man inte räkna hur många man ätit efteråt heller.. Men förstår att det är svårt – kontrollen.
   Kram

   • http://www.sofiayit.blogg.se S

    mm svårt att inte räkna kexen… jag har försökt att ta en skål utan att veta hur mycket det är och dela med sambon.. men då blir det istället att jag räknar bitarna=/ jaa det går väl över =)

    • http://Soelas.se Soelas

     Jo, förstår. Du får försöka hitta ett sätt att “glömma” räkna medan du äter. Efter man gjort det några gånger så försvinner kontrollbehovet lite. :)
     Tror du kan <3

 • http://rosettflickan.blogspot.com Linda

  Åh vad bra jobbat! Önskar att jag också kunde. En vacker dag!

 • http://mikismat.blogg.se Mikis

  Vad härligt, vilket framsteg! Och vad goda kakorna ser ut. Själv åt jag en polkagrisklubba (med fruktsmak) till Melodifestivalen, och senare på kvällen kände jag mig lite hungrig, så då åt jag kvällsmål utöver godiset i form av yoghurt… wiie!

  • http://Soelas.se Soelas

   Wihii! 😀
   Vilken härlig känsla att kunna äta både och!
   Kram

 • http://Mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

  Åh vad stolt du ska vara, du är verkligen en kämpe! Stor kram :)

 • http://fightforlife.bloggsida.se ida

  Härligt att kunna äta det man är sugen på! Bra gjort :-) Har du träningstvång? Om du inte skulle träna får du ångest om du skulle ätit marängerna då? Om du är på resa några v o inte kan träna får du ångest o drar ner på maten då? Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp