Mer behöver inte vara tillräckligt

January 11th, 2013

jag försöker avbryta min svält nu, och igår åt jag 800 kalorier. mycket mer än HÄLFTEN av vad jag brukar äta. men idag så visar vågen neråt. bara 200 gram men endå. Hur kan de bli så när jag ätit mer än innan?
-mathilda

800 kalorier är fortfarande på tok för lite. En kvinna behöver i snitt 2000 kcal om dagen och äter man mindre än vad man gör av med så kommer kroppen inte att “lägga på sig” något. 800 kalorier om dagen innebär nästan 1 kg viktnedgång i veckan.

Bara för att man äter mer än innan behöver man inte gå upp i vikt. För att gå upp i vikt måste man äta MER än vad man gör av med. Så länge man ligger på kalori underskott så gå vikten nedåt. Det handlar inte att ha koll på hur många kalorier man stoppar i sig, utan fundera på om din kropp är hungrig. Är den det så behöver man mer! Kalorier är ofta missvisande, både i hur mycket man gör av med samt hur mycket man stoppar i sig.

Vikten varierar plus minus ett kilo beroende på naturliga faktorer, och därför ska man dels inte väga sig för ofta för det är bara på ett ungefär. Framför allt ska man inte fokusera för mycket på grammen. En viktskillnad på några hungra gram betyder inte att man “lagt på sig”.

Som ett kort svar på din fråga: även om du äter mer så är det fortfarande för lite. Din vikt kommer fortsätta att rasa tills du äter närmare 2000 kcal. 

Tags: , , , , , , ,

  • Mannis

    Hej och tack för en jätte bra blogg! Jag kämpar just nu mot en ätstörning men är på bättringsvägen, jag har fått ett matschema från BUPP som jag ska följa. Men jag är jätte rädd att jag ska gå upp massor i vikt av att följa det och de dagar jag inte rört på mig eller tränat får jag ångest över att äta, särskilt kvällsfika för det känns då som att jag ska gå upp flera kilon. Jag vet att jag måste upp i vikt men det känns just nu jätte jobbigt. Kommer jag gå upp fort/mycket av att följa matschemat och inte träna, jag får ju då i mig mer än jag förbränner? Ska på vägning igen om en vecka. Tacksam för svar.

  • http://www.invisibletears.blogg.se mathilda

    tack för svar fina du,<3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp