Mer “hull” på kroppen

April 28th, 2014

I föregående inlägg berättades det att det blivit en hel del ätande under denna USA resa. Där konstaterades det även att “om det inte syns att man gått upp i vikt så spelar det heller ingen roll”. Ironiskt nog dröjde det inte många minuter innan jag anträffades av en kommentar som löd enligt följande

Du ser ut att ha fått  mer hull på kroppen.

Detta var naturligtvis en kommentar i positiv bemärkelse, men det är en sådan kommentar som är svår att ta in som någonting positivt för en person med anorexia. Det sätter oftast igång ätstörda tankebanor och om man inte har förmågan att bemöta anorexians sjuka argument kan det dra ned en i skiten igen.

Turligt nog lyckades jag ta emot denna kommentar på ett bra sätt, men anorexians tankar är inte helt oundvikliga för det. Det viktigaste är att inte låta dra förhastade slutsatser och låta dumtankarna styra ens handlingar. Jag vet att min pojkvän tycker att det vore snyggare om jag fick lite mer “hull” på kroppen, så i hans mening har jag bara blivit snyggare. Sedan vet jag också att anorexian gärna inte vill veta av att jag faktiskt gått upp i vikt. Men i slutändan bryr jag mig inte, för att jag vet att jag känner mig snygg och jag mår bra nu, och det är det viktigaste!

IMG_2139red

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 • http://frejastankar.blogspot.com Freja Karlsson

  du är himla inspirerande.

  • soelas

   Tusen tack kära du! <3

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Även om det var en kommentar i all välmening – så himla onödigt att kommentera andras kroppar sådär.

  Min mamma brukade säga att jag ser frisk och välmående ut, att mina ben ser friska ut nu osv (och kommentera hur jag såg ut innan). Inte helt ultimat att säga så. Men jag försökte ta det bra. Klart mamma vill att jag ska se frisk ut. Klart JAG vill se frisk ut. Ser jag frisk ut så mår mamma bra, och jag med. <3

  Plus att liksom, vad fasen. Jag ÄR mycket snyggare nu med "hull" enligt mig själv, med viktuppgång på ca 15 kg. Kan låta mycket men är ju helt normalviktig nu. Ingen som ser mig säger att jag är tjock, de ser mig väl bara som en frisk, normal, och (förhoppningsvis) snygg person. 😉 Får mycket mer(!) komplimanger av killar nu än för 15 kg sedan… Förutom det är jag är gladare, socialare, piggare. Lever livet, en annan utstrålning. Det gör mig väl mer attraktiv också.

  Trots att du fick en sådan kommentar tror jag inte alls att det är vanligt att folk i allmänhet noterar andras eventuella kroppsförändringar. Bra i alla fall att du tog den där kommentaren på ett bra sätt. Du är snygg som tusan och en stor inspiration. Helt grym är du! <3

 • waaaallflower

  Mer hull eller inte så har du fortfarande en jävligt snygg kropp! Be proud 😉

  • soelas

   Hihi, tack så mycket! ^^ Will try!

 • Anonym

  Hej, tack för din grymt inspirerande blogg Soelas. Jag har en fråga, jag är snart 15 år, jag tränade mycket i somras och åt mindre, vet inte hur mycket jag gick ner men när jag började träna vägde jag mellan 65-72 kg tror jag (vet inte exakt för jag vägde mig aldrig då). Jag hade mens senast i juni 2013 och har inte fått tillbaka den än. Jag vägde som minst i december 2013, då vägde jag 50 kg till 168 cm och hade ett bmi på 17,7. Sen dess har jag besökt läkare och fått hormontabletter som inte fungerat, jag har gått upp 7 kg (väger nu 57kg) och har ett bmi på 20,2 och klassas inte som underviktig längre. Jag är orolig, för det har snart gått ett år sen jag hade mens sist, idag tränar jag inte längre (har inte gjort det sen hösten-13) och idag tillåter jag mig att äta godis/glass osv flera gånger i veckan. Jag har gått upp i vikt, jag mår bra, ätstörningen/fixeringen vid mat är borta men ändå kommer inte mensen… Är orolig för att aldrig få tillbaka den, vet inte vad jag ska göra för jag gör allt jag kan och har gått upp 7 kg men ändå kommer det inte. Hur lång tid tog det för dig att få tillbaka din mens? Ledsen ifall du redan varat på en sån här fråga. Många kramar! :)

  • soelas

   Hej vännen! Det låter som att du har gjort ett fantastiskt jobb för att lämna ätstörningen – verkligen inspirerande!

   Jag har hört flera som oroar sig över att de inte fått tillbaka sin mens, trots att de nåt normalvikt. Tyvärr kan jag inte säga när den kommer tillbaka. För en del kommer den på en gång och för andra kan det ta flera månader eller t.o.m. år.

   Personligen har jag teorier om vad som kan öka hormonproduktionen i kroppen och ge tillbaka mensen. Det är flörtande och lite romantik i vardagen. Jag menar inte att man ska gå och ha sex med flera personer, men att till exempel hitta någon man är lite intresserad av och att ha lite umgänge kan kanske stimulera hormonproduktionen. Det säger i alla fall min egen erfarenhet. ^^

   Läs även: http://soelas.se/?s=mensturation

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp