Mer mat utan näringsdryck

August 26th, 2012

Jag tror att näringsdryckerna har gett mig insikt om hur mycket mer som faktiskt behövs för att man ska gå upp i vikt. Om jag ska fortsätta min viktuppgång så måste jag äta minst 300kcal mer i mat. Så nu när jag är hemma hos mina föräldrar utan näringsdrycker så tänker jag mer mat istället. Det är riktigt kul faktiskt, att inse hur mycket mer mat 300kcal faktiskt kan vara. Det får mig att ständigt sträva efter att äta lite mer för att det är gott istället för att äta precis på gränsen.

Det är nu som jag kan uppleva en normal mättnad. Inte den där mättnaden då man är nöjd, och man kanske klarar sig till nästa måltid, utan den där mättnaden som känns i magen och det tar ett tag tills man blir hungrig igen. Jag upplever mättnaden som man ska känna efter en måltid, dock är det den mättnaden som kan ge en ångest. Men jag har inget emot att känna den mättnaden nu, för jag ska kunna gå upp utan näringsdrycker också. Mat är gott och jag behöver äta lite extra mycket utav det. Varför inte göra det då? 😀

Min frukost här har utökats till två mackor. Delvis för att de är luftigare bröd, men också för att det var GOTT! :D

Tags: , , , , , ,

 • O

  Äter du inte alltid två mackor till frukost nu? För det gjorde du väl förut? :)
  ps. Din blogg är så bra, den hjälper mig mycket! Tack

 • http://vagenupp.blogg.se Cecilia

  Jag sitter precis i samma sits! Mår sällan dåligt över mättnaden längre då jag tänker att jag ändå ska upp massa, så varför inte njuta lite samtidigt lixom ?
  Mat är gott :)

  Fin blogg!

  • http://Soelas.se Soelas

   Smart! Det är så man ska tänka 😀
   Tack sötnos.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp