Min ovana

October 16th, 2012

Jag gjorde som jag blev föreslagen för att försöka undvika mitt kvällsgottande. Jag åt ett riktigt kvällsmål.

En tallrik yoghurt med musli och hallon bör väl vara sött nog?

Nej... det är choklad hon vill ha!

Helt ärligt så börjar tankarna gå i den banan att jag måste sätta upp någon form av begränsning. Visst vore det sjukt att gör det, men jag mår ju inte riktigt bra av att äta glass och choklad varje dag?

Har även funderat på att prova att verkligen följa matlistan, till punkt och pricka. Men det är något jag har försökt med i snart ett år och jag klarar det helt enkelt inte av mig själv.

Egentligen strävar jag inte längre efter en viktuppgång, men varje gång jag tar glass/choklad så tänker jag att jag får väl gå upp i vikt då, men jag vill ju ha det! På något sätt så accepterar jag det, även om jag  inte vill. Efter varje kilo så accepterar man den nya vikten, det är en vanesak. Jag vet att jag inte är tjock än,  men heller inte mager. Jag trivs ganska bra, men gärna lite mer muskler. Muskler väger också, muskler behöver energi, så för musklernas skull äter jag ångestfritt.

Tags: , , , , , , , ,

 • http://www.thejenna.blogg.se jen

  tack för kritiken, ska ha det i åtanke :) Tycker att du ska leva på ett sätt som du mår bra av, jag äter lite choklad varje dag men inte kilovis då utan mer en bit eller en rad choklad. Det gör ingen större skillnad då våra kroppar får mat såpas regelbundet och har fått igång förbränningen. Sen om du känner att du inte mår bra av att äta så, att du påverkas negativt av det så är det helt klart bättre att lägga fokus på mer näringsinnehållrika mål istället.

  Ligger du stabilt i vikt nu? Vet att du är underviktig men det spelar ingen större roll om du äter bra, orkar leva det liv du vill, har en fungerande kropp och trivs i dig själv. Att du inte lever begränsat liksom. Tycker du skriver och tänker sunt. Sen om du går upp i vikt så är det för att din kropp behöver det.

  Skulle du vilja beskriva hur du mår nu i förhållande till när du gick upp i vikt och fortfarande var i “obalans”? Skulle uppskattas jättemycket!

 • Linda

  Hej!
  Du skriver att du inte mår bra av att äta nått “gott” varje dag, men gör du verkligen det? Tänk efter… Har du ingen ångest och äter du 5-6 andra (näringsrika och enligt tallriksmidellen) mål om dagen, så spelar lite choklad eller glass ingen roll! Din kropp klarar av att förbränna det och att du går upp i vikt av det är tveksamt. Och eftersom du äter så pass bra annars, förstörs inte din kropp inifrån på samma sätt som hos en person som till exempel äter lunch och resten godis…
  Ha det i åtanke, och njut!! Detta kommer från en tjej som har haft problem med maten, men som nu äter något “gott” varje dag, hehe…
  Kram <3

 • flickanochhavet

  blir helt lycklig av att läsa allt, hur bra det går för dej, och hur glad du verkar vara 😀 Det är SÅ livet ska vara, och det är SÅ man uppskattar allt mer!

 • http://www.salminenen.blogg.se Sigrid

  På vilket sätt mår du inte bra att äta något gott varje dag? Blir du trött och slö? Eller är det bara att det inte KÄNNS bra? Tycker inte du ska sätta upp några begränsningar om du inte verkligen märker av något negativt. Låt inte dumma tankar komma in och störa – ät och njut!! :)

  Sen vill jag också lite varna för tänket att “äta för musklernas skull”. Så tänkte jag också, men det håller inte. Sen när man inte vill ha muskler längre är det svårt att motivera sig till att äta… I slutändan handlar det ändå om att äta för sin egen skull, för att ens kropp behöver det för att orka och för att det är gott såklart! Det är det vi måste försöka mata in i våra hjärnor!! Tror på dig! kram <3

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Men är det inte dumt om du känner dig “nöjd” med din kropp när du är väldigt lågviktig, om du blir sjuk eller så så är det ju inte så bra=/
  jobbar du för att gå upp ? kramar=) du är grym!

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  undrar även som Sidgrid, hur du känner på vilket du inte mår bra! =)

 • http://slowlyforward.blogg.se Beatrice

  Är den där chokladen god? :) <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp