Mina mål med fortsatt behandling

March 19th, 2013

Förra veckan ställdes jag inför samma val återigen. Vill jag gå i behandling och gå upp i vikt, eller vill jag låta kroppen ta den tid den behöver och fortsätta mitt eget spår?

Efter många fina peppord från er läsare och stöd från min vän, som jag så fint kallar Ros, kan jag ta mitt beslut. Ett beslut som egentligen var självklart från början, men som jag tvivlat på om det var det rätta för mig. Beslutet om att gå i den behandling som finns för mig nu. Att göra detta och sedan avsluta kapitlet!

Mina mål:

  1. Hamna på en stabil vikt över BMI 18 (beroende på mensen)
  2. Få tillbaka mensen rikligt
  3. Sluta kolla vikten helt och hållet själv

Det handlar om att skaffa mig en liten buffert. Även om jag idag känner att jag mår bra på denna vikt, så är det inte långt ner till anorexin. Jag ska inte behöva tampas med Ana igen och jag vill kunna känna mig trygg i vardagen. Det ska inte behöva finnas en oro över vikten, den ska inte behöva kontrolleras. Varken så att den rusar uppåt eller nedåt. Det gör den inte om kroppen får sin balans.

IMG_8563red.jpg

Jag hoppas att hon kan gå med på detta nu. Sedan är det mycket möjligt att målen ändras allt eftersom. Detta är mina “delmål” och det som jag idag känner krävs för att bli frisk. :)

Tags: , , , , , ,

  • disqus_HytAbh7lWu

    Kommer att kämpa med dej och vi klarar detta 😀 Toppen blogg & en toppen tjej är du:D

  • http://www.facebook.com/tua.lovdahl Tua Esmerald Lövdahl

    Oh, jag tror att det är ett toppenbra beslut! 😀 Kommer du att klara superbra och förhoppningsvis får det dig att må ÄNNU bättre! :) Kraaaam <3

  • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp