Mitt "friska" ätande

December 26th, 2012

Wow! Egentligen WOW! Vilka framsteg man har gjort i jul. Vilken skillnad, vilken frihet, vilken makt.

Anorexin kan inte tvinga mig till svält längre. Men den finns, den finns kvar, för den tänker – den tänker kompensation, det gör den. Någon gång kommer den sluta, bara man väljer att inte lyssna, aldrig lyssna, våga att inte falla för lögnerna.

Anorexin har inte makten över mitt ätande – det har jag själv! Det kanske inte alltid blir bäst, om jag ska vara ärlig. Men i slutändan blir det bra. Jag kan ge er ett exempel på min dag:

(igår var det party och jag sov inte hemma)

04:00 jag blev hungrig och blev tvungen att be om något ätbart
en macka med smör och skinka

sov

12:30 åt så fort jag kom hem
– en portion risgrynsgröt med socker och kanel
– en knäckemacka med smör och julskinka
– ett glas mjölk
– en bit rulltårta

14:30 lite sug i magen (inte så konstigt)
– en knäckemacka med smör och salami

sov

17:10 hastig middag
– en portion potatis, lutfisk och vitsås
– gröna ärtor

18:40 sug, sug, mys framför TV
6 st chokladpraliner
åt upp resterande ur aladinasken

20:30 lite hungrig igen
en tallrik yoghurt med flingor

Fördelen med att äta såhär är att jag har ingen koll på om det är mycket eller lite. Jag ska heller inte bry mig om det. Jag äter som jag vill, och det känns friskt!

 

Tags: , , , , , , ,

 • Andrea

  Hej! Jag är en tjej på 14 år som har haft s k barnanorexi och det tog ett långt tag innan jag kom ut ut mina dåliga, svältande vanor. Jag blev ju aldrig helt frisk och nu på senaste tiden så har anorexin smugit tillbaka och jag känner att situationen börjar tas ur mina händer. Jag ser inte mig själv som smal längre och jag är rädd att bli sjuk igen samtidigt som hälften av mig lyssnar på anorexin. Vad ska jag göra?

 • http://rosettflickan.blogspot.com Linda

  härligt!

 • Anonymous

  Skulle bli så glad om du bara kunde svara på detta så jag slipper gå runt och tänka på detta ständigt, för dt plågar mig verkligen.
  Det är så att jag försöker ta mig ifrån anorexin en gång för alla, då jag blev sjuk i det när jag var 13 och fått återfall i somras, då jag var 16. Mensen har iallafall kommit tillbaka vilket känns både bra och dåligt. Bra för att min kropp håller på bli återställd men jobbigt för att jag inte vill ha former. Jag vill till och med inte ens ha bröst, eller lite men inte mycket. Har aldrig haft speciellt stora, som normalviktig hade jag tex 75A men dom blev förstås mindre när jag gick ner. Nu när jag går upp i vikt så märker jag att dom blivit större och dom har blivit mkt större pågrund av mensen, eller iallafall svullna. Men grejen är den att mensen är över och brösten känns fortfarande svullna. Kan det ha med ngn hormonrubbning och göra? Att man blir svullen oregelbundet för att jag misshandlat kroppen? Jag tkr detta är jätte jobbigt för jag vill verkligen inte ha större bröst storlek när jag kommit upp till samma normalvikt som jag hade innan, jag vet att jag inte har så många kilon kvar till normalvikt men jag är rädd att brösten kommer vara större! :( min behandlare säger att fettfördelningen inte kommer vara annorlunda eftersom jag alltid haft små bröst och dom kommer återgå till detsamma storlek när jag nått min målvikt som dom var som normalviktig. Jag undrar mest vad du vet om detta? Brösten kan väl ändå inte bli större när jag haft små inan och när jag ska ha samma vikt som infann?
  Förlåt för flummig text men vore jätte snällt om du kan svara på detta :((!!

 • Anonym

  Skulle bli så glad om du kunde svara på detta, så jag slipper gå runt och tänka på det jämnt.
  Det är såhär att jag fått ett återfall i anorexia, blev sjuk när jag var 13, blev frisk typ nästan 2 år efter men fick ett återfall i somras, då kag var 16. Jag kämpar mig ifrån sjukdomen mer än någonsin och har blivit mer motiverad till att bli frisk på riktigt än jag varit förr. Dock så är det en sak jag oroat mig för en period nu och dt är det här med hur jag kommer se ut som normalviktig igen. Jag ska nå samma vikt som jag hade innan sommaren ddå jag var normalviktig. Min behandlare säger att kroppen kommer se likadan ut men ändå så oroar jag mig för en sak: brösten. Det låter helt konstigt och jag vet inte om jag är den enda som tänker så här. Men som normalviktig har jag alltid haft rätt små bröst och när jag gick ner i vikt så blev dom såklart nästan helt platta haha. Nu har kag fått mens och då har mina bröst känt MYCKET större vilket känns jätte jobbigt då jag inte vill ha stora bröst utan mina små. Min behandlare säger att dom blir större under mensen men att dom återgår till det normala igen. Men jag blir ändå såhär: kommer brösten vara större när jag återgår till min normalviktig? Och dt säger även min behandlare att dom inte kommer om jag alltid haft små bröst lch dessutom om jag ska väga detsamma som före. Vet inte om du vet så jätte mkt om detta men jag önskar att du kunde svara på det eftersom du ändå har/haft denna sjukdom och att du kanske har mer erfarenhet av detta eller vet lite mer om det?
  Förlåt för flummigt inlägg men snälla skulle bli så glad om du svarade på detta, är typ desperat :(!

 • Anonym

  Min behandlare säger även att dom komme ha samma storlek och dt är det jag vill ;/ varför skulle dom ändå se mer annorlunda ut när jag ska återfå till samma vikt jag haft förr liksom?

 • http://baravatten.blogspot.com Charlotta

  HÄRLIGT! Vi har exakt samma värderingar kring ätande, så härligt att läsa när jag känner igen mig så bra. Vi strävar tror jag mot samma mål! :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Vad kul! Såg att du nyss börjat blogga? Tänkte ta mig en närmare titt på den nu 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp