Mjölkprodukter behövs dagligen

January 22nd, 2013

Vad dricker du till dina måltider? Mjölk, vatten eller annat? Jag får nästan inte dricka ngt annat än mjölk. Bra/dåligt?
-Karin

Mjölk är jätte bra måltidsdryck! Det innehåller ju massor med benstärkande näringsämnen såsom kalium och kalcium. Är det mellanmjölk så är den dessutom A- och D-vitamin berikad.

Ett kallt glas mjölk och en macka kan vara det godaste efter ett träningspass eller allmänt när man är hungrig/behöver påfyllning.

Är man i sin tillväxtfas är det mycket bra om man ser till att få i sig ordentligt med kalcium. Det stärker framför allt skelettet när det byggs upp, men även naglar, hår och dylikt. Kroppen fortsätter självklart att växa i vuxen ålder och det är alltid bra med mjölk (med undantag för intolerans), men extra noga att man får i sig det som “barn” eller “pubertetsålder”.

Det rekommenderade intaget är ca ½ l mjölk/fil/yoghurt om dagen för en kvinna.

När jag var yngre drack jag alltid mjölk till maten. Nu för tiden känner jag inte lika stort sug, utan äter hellre yoghurt flera gånger om dagen. Oftast dricker jag te vid frukost/kvällsmål. Är jag på skolan så blir det lite vatten i pauserna, men faktiskt dricker jag sällan till lunchen. Vilket självklart inte rekommenderas. Men lever man ett studentliv så gör man. Jag köper alltså sällan hem mjölk också, eftersom den blir dålig snabbt. Det slutar alltid med att jag får stå och göra pannkakor, mannagrynsgröt och omelett dagarna efter bäst före datumet.

Det viktigaste som sagt är att man har “mjölkprodukter” i sin kost. Jag föredrar yoghurt, men uppmuntrar gärna till att man ska dricka mjölk. :)

Tags: , , , , , ,

 • http://www.invisibletears.blogg.se mathilda

  kanelbullar och mjölk är det godaste som finns!
  Men har inte druckit mjölk på mer än ett år nu, dricker typ bara Fun light, vatten eller någon light läsk på helger o så. inte bra haha

  • http://Soelas.se Soelas

   Åh, justja! Håller med dig helt och hållet!
   Nu måste jag införskaffa mig lite mjölk och doppa farmors bullar i 😀

 • http://skillnaden.blogg.se S

  Jag borde också dricka mer mjölk, dock tycker jag att det är så svårt att bara dricka ett glas sådär. Särskilt eftersom att jag vet precis hur många kalorier ett glas mjölk innehåller och det genast blir till onödiga kalorier. Och det är helt fel, för mjölken är ju precis som du säger fylld med nödvändiga saker som kroppen behöver.

  • http://Soelas.se Soelas

   Du kanske får byta glas så att du inte vet hur stor mängd det är?
   Precis, det är inte direkt så att alla som dricker mjölk blir tjockare. Snarare tvärtom! De som inte dricker mjölk dricker oftare annat som läsk, vilket inte är ett bättre alternativ.
   Blev så himla sugen på ett riktigt kallt glas mjölk nu – eller kanske en milkshake?! 😀

 • Denise

  Hur tänker du kring sås på dina måltider? Mina behandlare tjatar om såsen med jag förstår inte varför den är så viktig! Har du något svar på det?

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp