Mumsigt proteinrikt kvällsmål med jordnötssmör!

February 4th, 2014

Jordnötssmör har tidigare inte varit något som varit särskilt tilltalande i mina öron. Kanske var det för att jag aldrig åt det? Kanske var det för att jag inte kände till så många maträtter där det passar? Nu när jag har en burk i kylen har jag försökt vara kreativ med livsmedlet. Det är ju faktiskt fantastiskt gott när man lyckas hitta kombinationer som faller en i smaken!

Några kombinationer som jag provat mig fram till:

och den nyligen upptäckta, fantastiska och proteinrika kombinationen:

IMG_1732red

Kvarg + vaniljyoghurt blandat med proteinpulver från gymgrossisten (smak: cookies and cream) och jordnötssmör från fitnessguru.

IMG_1735red

Serverat med müsli och toppat med kanel. ;)

Jag har även fått en del fina tips från er läsare:

 • äppelbitar med jordnötssmör
 • kycklingfilé + keso + en klick jordnötssmör
 • smöret i cremefraiche och servera till kyckling
 • jordnötsmör på mackan, ringla över honung och slutligen skivad banan!
  med jordgubbsylt på funkar också.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

  TACK för tipsen! Jordnötssmör är min favorit för att få mer fett i maten, så underbart att få tips på sånt 😀 Har fastnat på riskakor med jordnötssmör, så det börjar vara dags med lite uppgradering på den fronten!

  http://www.thisishowitworks.blogg.se

 • Linnéa Törebrant

  Rasat 4 kilo sen jag blev inlagd och skulle få HJÄLP med att gå uppp i vikt. Bra hjälp mot ätstörningar..? NEJ. Så jävla förbannad… Vården alltså… :( <3

  linneaelisabet.blogg.se

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp