Mycket prat och liten verkstad är inte för mig

March 12th, 2013

De senaste dagarna har jag pratat mycket om ångest och prestationsångest. Samt hur det kan stärka en. Det jag inte har berättat är vad jag har gjort för ångestfullt och hur det har stärkt mig.

Igår stod jag inför ett val, ett val om tid och prestation. Klockan 08:00 – 13:00 skulle min Algebra tentamen pågå. Men klockan 10:00 började en dansaudition som jag hade blivit antagen till. Jag hade alltså två timmar på mig att skriva ett E på tentan och sedan bege mig mot min första “riktiga” audition. Eller så kunde jag välja att sitta tiden ut, skriva mitt bästa på tentamen och missa denna möjlighet att komma in i underhållnings-branchen. Visst kommer det fler möjligheter, men jag vet inte när eller hur många. Samtidigt som jag måste klara tentan för att jag har en säker plats på mitt val till nästa år.

Som min kloka morbror och hans fru sade till mig här om dagen, så ska man göra det man själv blir stärkt av. Man ska våga satsa på det man drömmer om, så länge man håller det realistiskt.

Gårdagens situation gav mig så mycket ångest. Prestationsångest över tenta, prestationsångest över dans.

Den största utmaningen av alla var ändå att när jag väl var på plats för auditionen så kunde jag väl lika gärna söka både dansroll och musikalroll! (OBS: jag är ingen talangfull sångerska). Det var riktigt ångestfullt och nervvräckande. Men jag gjorde det! Och oavsett hur “bra” jag presterade så var det lärorikt och givande efteråt.

Tentan hann jag naturligtvis inte skriva klart, men jag skrev något på varje uppgift.
Jag dansade inte mitt bästa, och jag var garanterat inte den starkaste sångerskan på plats. Men jag utsatte mig för riktigt ångestfulla beslut och utmaningar. Jag gjorde det! Nu kan jag se tillbaka och inse att det inte alls har varit ett “misslyckande”, utan denna erfarenhet gör mig starkare inför framtidens utmaningar.

Låt var dag ha sina utmaningar. Jag skulle inte uppmana andra till att bemöta ångesten och låta det stärka en, om det inte vore så att jag själv har gjort det. Naturligtvis är vi inte alla lika och man måste hitta sitt egna sätt att hantera den på. Ångest är inte kul, men efter man har utsatt sig för det ett antal gånger, så lär man sig att hitta en inställning som tar en vidare mot en ljusare framtid.

Dagens frukost: rågbröd som jag fick av morbror-sällskapet och gröt.

Dagens frukost: rågbröd som jag fick av morbror-sällskapet och gröt.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • Rebecca

  Hejsan! 😀
  Nu är veckans blogg avgjord. Kika in och kolla om det blev du. 😀

  http://rebeccahnilsson.blogg.se/2013/march/tavling-for-vecka-11.html#comment

 • ida

  Du är grym bruden!!! Hoppas du får en roll :-) Hur tacklar du alla som lägger upp bilder på sina vältränade kroppar lchfmat och runkeeperresultat? Jag blir jättepåverkad o får ångest… :-(

  • soelas

   Tack Ida! :)
   Jag blir dock positivt förvånad som så vore fallet. haha.
   Jag förstår att det är triggande. Jag tacklar det på det sättet att jag inte ens kollar/läser om det. Jag går inte in på sådana bloggar, jag söker inte på det, jag klickar inte på annonser som uppmanar till sådant. Jag tillbringar min tid med vettigare och mer givande saker.
   Hoppas att du finner ett sätt att blinda ögonen för den triggande “skiten”. Kramar! <3

 • Anna

  Tack, kära du, för din värmande och hjärtliga kommentar! Jag blev väldigt rörd.
  Du har rätt. Jag bör vara lite försiktigare och inte tänka alltför mycket, för det kan ju mycket väl slå knut på mina tankar. Men ibland bara tänker jag och tänker. Och ibland är det ju skönt att tänka och filosofera, bara det inte går överstyr …
  Hoppas allt är bra med dig och att du går på den fina stigen till den ännu finare framtiden. Ta hand om dig
  Tusen kramar!

  • soelas

   Tack själv, underbaraste!
   Oroa dig inte över ditt tänkande, det är en del av dig och det får dig att utvecklas också.
   Tusen tack fina du! Kramar

 • http://www.facebook.com/tua.lovdahl Tua Esmerald Lövdahl

  Oh my, du är otroligt modig! Sjunga OCH dansa! Om man ändå hade vågat det! Så… grymt bra gjort. Jag tycker att du helt klart gjorde rätt beslut när du gick dit istället för att sitta längre på tentan – man ska inte alltid gå på de mer säkrare korten. Hihihi. Massa kramar till dig!

  • soelas

   Tack käraste! Man blir modig genom att göra det som skrämmer en. 😉
   Det visade sig tydligen vara rätt gjort av mig. Se där!
   Har du några planer på något du kan utmana dig med i livet? Några “osäkra” kort som du vill dra? 😀
   Kramar till dig med gullfia <3

   • http://www.facebook.com/tua.lovdahl Tua Esmerald Lövdahl

    Oh, jo, nog finns det det… Jag skulle grymt gärna testa på att driva ett eget företag av något slag, allra helst ett café, men det ligger såååå långt bort. ELler så skulle jag vilja ge ut en bok 😀 ihihi. Kram!<3

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp