När Frida använder sig av datorn och sociala medier

April 13th, 2013

Frida sätter sig vid datorn med en bulle och ett glas saft när hon kommer hem från skolan. Först läser Frida hennes vänners statusuppdateringar och kommenterar om något verkar intressant.  En nära vän fyller år på fredag så Frida köper biobiljetter till sig och hennes vänner inför helgen. Sedan googlar fram recept på något mumsigt att bjuda dem på innan. Det ska bli en riktig tjejkväll! Frida känner sig taggad. Frida vill bjuda på en riktigt trevlig kväll på lördag.

I receptet som Frida hittat stod det att man skulle ha lättmjölk och fiberhavregryn till kakan. Fridas familj har alltid standardmjölk hemma, hennes pappa vägrar att dricka något annat. “Det är ju bara utspätt med vatten!”, brukar han säga när Fridas mamma vill köpa lättmjölken. Sedan stod det fiberhavregryn? Frida har aldrig tänkt på att det finns speciella havregryn som heter “fiber”. Det är väl fiber i “vanliga” havregryn också? Det är det i alla fall i de havregrynen som står i deras skafferi, upptäcker hon nu när hon letar fram vart det står på paketet. Frida tänker inte på vad maten innehåller. Frida har alltid ätit av det som finns hemma och Frida är inte tjock.

Medan Frida sätter igång med bakeriet använder hon datorn som underhållning. Hon kollar på roliga videos och lyssnar på bra musik. Bra musik, och roliga videos. Hon sjunger och dansar i köket. Frida dansar för att det är kul. Frida önskar att hon kunde sjunga lika bra som Beyonce. “Beyonce är så duktig OCH snygg”, tänker Frida. Men Beyonce är en kändis och Frida vet att hon aldrig kommer att kunna sjunga som Beyonce, och inte heller se ut som henne. Frida är bra på andra saker istället, och Frida ser ut som hon gör. Frida dansar av glädje. Frida försöker inte förändra sin kropp och Frida lider inte av någon ätstörning

Medan Fridas kaka gräddas i ugnen så fortsätter hon med hennes dansande och sjungandes. Hon är som Beyonce hemma i köket. Hon börjar bli lite svettig faktiskt och trött i benen av att stå. Men Frida har kul, hon fortsätter tills hon hör att hennes föräldrar kommer hem. Då börjar Frida med disken. “Diska ur all god chokladsås som finns kvar i bunken? Nej, den vill jag ha!”, tänker Frida och börjar skrapa ur det med en sked och slicka. Frida dansade för att det var kul och åt chokladsåsen för det var gott. Frida är frisk.

På Instagram hade en tjej lagt upp en bild på en kaka med hallon och kokos ovanpå. Det såg riktigt gott ut, det ville Frida ha på hennes kaka också. Men Frida är allergisk mot kokos, så Frida tar på vitt strössel istället. Det ser ju nästan lika dant ut. Frida tänker inte på näringsinnehåll.

När kakan är klar knäpper hon kort och publicerar den på olika sociala sidor. Hon får många likes. Frida blir glad, men inte för att Frida känner sig lyckad om hon får fler likes. Det var Fridas kaka som blev lyckad! Frida har inte dålig självkänsla. Frida lever hennes liv och är fri!

OBS: Detta är inte Fridas kaka

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 • Litenli Fe

  älskar dina texter om Frida och Ofelia. Läskigt när man inte känner igen sig så mycket i Frida som man vill tro… men väldigt bra!

  • soelas

   Tack så mycket! 😀
   Förhoppningsvis är Fridas liv något att sträva mot. Inom viss framtid kan vi nå dit också, om vi vill <3

 • Ottilia

  Låter underbart! :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp