När hälsan inte tas på allvar i vardagen

September 23rd, 2013

I dagens samhälle förespråkas det på många håll och kanter om hur viktigt det är att hålla en god hälsa. Ett gott välmående för med sig en gladare människa som kan ge mer energi till omgivningen och prestera bättre i vardagen. Ens yrke utgör en väsentlig del av vardagen och det är en betydande del för integrationen i samhället. Mer och mer talas det om att arbetsplatser ska fokusera på arbetsmiljö och säkerhet för de anställda. Och i Sverige har vi till och med lagar kring hur en arbetsplats ska jobba med att främja de anställdas hälsa.

Trots detta förekommer det i stor utsträckning att personalens hälsa missgynnas i arbetet och trots dess rättigheter sker ingen rehabilitering på ett resonabelt sätt. En del branscher är värre än andra, men ohälsa inom arbetet uppstår inom de flesta yrkesrollerna. Varför? 

Det är skillnad på fysiskt- och psykisk ohälsa, men inget utav dem behöver vara “mer okej” än den andra. Däremot när de framträder kombinerat med varandra håller det inte länge. Det ska inte heller pågå länge. Det är en plåga som ingen människa ska behöva genomlida. I viss mån känner vi alla stress, upprymdhet, illvilja och misshandling i vardagen. Dock finns det gränser som inte bör överskridas, för varken arbetsplatsen eller den anställde gynnas av ett dåligt välbefinnande. Ett utslitet psyke leder minst sagt ett lika fördärvat arbete som en utsliten kropp gör. Genom att pusha sig själv med att göra någonting som får en att må rent ut sagt åt helvete gör varken en själv eller arbetsplatsen en tjänst i längden. Framför allt gynnas inte en själv utav det. Det finns ingen glädje att hämta i ohälsans värd, så varför tas det inte på större allvar?

Restaurangbranschen  är överlag löjligt dålig på att se till personalens hälsa. Det är en bransch med mycket ung arbetskraft och hög rullans. Det krävs sällan många tidigare kunskaper för att avklara det stressfulla jobb som ställs på den anställde, vilket gör det lätt att tillsätta tjänster. Dock blir personalen sällan långvarig om restaurangen inte sköter sig och är mån om dess anställda. Ingen klarar av att jobba under stress, press och dåliga villkor under särskilt lång tid. De som klarar det är förmodligen de som mår som sämst i slutändan.

Stressens om präglar ens sinnen både innan, efter och under jobbpasset. De långa timmarna utan rast eller matpaus. Ständiga klagomål från kunder och chefer. Hur ska man göra ett bra jobb? Detta sliter på både kropp och själ, ens egna viktigaste ägodelar i livet. Är de värt att offra dem? 

Bara för att arbetskraften är mer lättillgänglig inom en del yrkesområden gör det det inte mer okej att vanvårda personalen. Varje person på en arbetsplats är en människa som dedicerar timmar av sitt liv till att utföra ett jobb. Leder detta jobb till ohälsa är det inte värt att utsätta sig för. Det är naturligtvis inte ens eget fel att en organisation missköter sig eller att arbetssysslorna är överbelastande, men det blir ens eget ansvar att säga ifrån för ingen annan kan göra det åt en. Hälsan ska komma först, och prioriterar inte arbetsgivaren den så måste man själv göra det som krävs för att upprätthålla den.

Rent ut vill jag kasta skit på de arbetsplatser som vanvårdar sina anställda och hänvisa till både forskning och lagar som gör det tydligt att arbetsmiljö och hälsa är essentiella faktorer för en arbetsplats som vill behålla sin personal och ett gott rykte. En stressig bransch där ens arbetsinsats inte uppskattas sliter ut en i längden. Om chansen finns så sätt det egna välmåendet framför karriären och gör det som gynnar hälsan i längden. En långvarig och god hälsa kommer ge en mycket mer framgång i livet än en utbrändhet.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp