När kläderna inte passar längre

June 28th, 2012

När man går ned i vikt så uppstår en enorm lycka när man upptäcker att man måste dra åt skärpet ytterlligare i midjan eller när gina linnet i storlek xs veckar sig i midjan för att det enda som finns ovanpå revbenen är ett tunt lager skinn. På något sätt dyker ändå varningstecknet upp; den minsta storleken på dam är för stor. (eller är den en själv som blivit för liten?)

Kläderna är ett bra mått på självinsikten när det gäller sin magerhet. Men på samma sätt som att man reagerar positivt när kläderna blir förstora kan man komma att reagera på när kläderna börjar bli för små.

Jag börjar oroa mig för att jag snart kommer känna shortsen som jag köpte i thailand sitta riktigt tight, jag kanske måste dra in magen lite för att kunna knäppa dem.. Hur kommer ångesten att bete sig då? Jag tror knappast att det kommer vara lätt. DÅ kommer man upptäcka att man lagt på sig. Tankarna kommer säga att man blivit tjock, fet, man kan inte längre ha storlek xxs på kläderna utan att de sitter åt. “gud vad jag har gått upp i vikt”. Men sanningen; hur tjock är man egentligen om man ständigt måste ha den minsta möjliga storleken på kläder? Man är låångt under medel i storlek, man ses garanterat som en extremt smal person ur andras ögon.

Mina kläder har ännu inte blivit för små, men när jag tänker på det så sitter de inte lika löst på mig… Kläderna börjar kanske passa, de sitter mycket snyggare på mig. 😀

Jag blir bara snyggare om jag lägger på mig lite, ingen ångest ska hindra mig ifrån det”

Tags: , ,

 • flickanochhavet

  SEN plötslig en dag kanske man inser hur dum man varit.

  Stod i en provhytt idag. allt var fult, fult ful. Hon i spegeln var inte jag, utan nån smalis utan midja, bröst, rumpa

  Varför gör man sån skit åt sig? Nog var man fan hetare med ett par kilo här och där…. Att man inte skulle insett det i tid! :S

  • http://Soelas.se Soelas

   Man ser det nog inte. Jag tror att när man inte kan vara något annan snygg tjej så kan man i alla fall vara smal, smalast.

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Jag har stått många gånger och gråtit framför spegeln för att jag inte såg klok ut i nått.. allt bara ramla ner och jag kunde inte bära upp nått! :( men nu börjar man fylla ut kläderna igen!=)

  • http://Soelas.se Soelas

   Man får ju försöka se det positiva i sin viktuppgång; att kläderna börjar sitta snyggare :)
   Det är ju galet att jag blir förbannad när XS är för stort och det inte finns xxs 😮

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp