När kroppen signalerar trötthet

January 25th, 2013

Det är lätt för andra att döma och lätt för en själv att tveka. Vad är friskt och vad är sjukt? Ibland vågar jag inte berätta att jag är trött. Den första frågan som ställs då är “har du ätit för lite?”. Andra ifrågasätter mig, men jag gör även desamma.

  • När jag inte åt blev jag orklös.
  • När jag började att äta blev jag utmattad.
  • Nu, när jag äter bra blir jag trött – precis som alla andra.

Kosten har en enorm inverkan på vårat välmående. Får kroppen inte den energi som den behöver så är det självklart att den blir trött. Får inte hjärnan den näring som den behöver så är minst lika självklart att den ger upp.

Om man är hungrig på kvällen så är det kroppens sätt att säga att den behöver sova.
– vän till mig

FEL FEL FEL! Det är en självklarhet att när kroppen är hungrig så är det dennes sätt att säga att den behöver mat. När den är trött så säger den att den behöver sova. INTE TVÄRTOM! Detta anser jag vara mycket logiskt.

I varje fall handlar det inte om näringsbrist, när man känner sig trött. Alla människor känner sig trötta emellanåt. Alla behöver en god vila för att orka tampas med eller njuta av livet. Bara för att man haft/har en ätstörning så ska man inte behöva utgå ifrån att det rör sig om näringsbrist varje gång man känner sig trött (!). Det gäller att lära sig att tolka kroppens signaler.

  1. Känns kroppen tung och utmattat? Då behövs både energipåfyllning och vila.
  2. Värker huvudet? Kan behövas vatten, energi och vila.
  3. Svider det bakom ögonlocken? Då är det dags att ta sig en lång blund.
  4. Hungrig? Då behöver kroppen MAT!
  5. Trött? Då behöver man SOVA!

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp