När man var som sjukast 1.3

March 8th, 2013

Detta är en uppföljning från Hur var det när man var som sjukast?.
Tidigare har jag publicerat inlägg om Hur mycket jag åt  och Hur mycket jag motionerade.

Hur mycket räknade du?

Kalorier styrde min vardag. Jag visste att de inte stämde egentligen, och olika listor sa olika saker. Trots att jag räknade i stort sett samma varje dag så behövde jag googla fram kalori-innehållet. Det var i stort sett det enda jag gjorde vid datorn. Googlade näringsinnehåll i olika livsmedel och försökte beräkna dagliga energiförbränningen.

Efter frukosten var det viktigt att jag hann lägga in maten i matdagboken – annars glömde jag bort och då skulle det bli en grövre uppskattning. Därefter fick jag uppskatta ungefär vilken mängd energi jag fick klara mig på resten utav dagen, för att hålla min under min “gräns”.

Internet vad min viktigaste tillgång. Jag sökte bekräftelsen efter varje måltid, på att jag ätit för lite och gärna mindre än tidigare. Det var en lycka att klara av, att orka med och stå ut  med hungern. Samtidigt som det fanns en stark rädsla över vad jag gjorde med mitt liv… 

Listor och tabeller var bland det mest intressanta som fanns.

matvana v47 zoom

 

Ikväll ska ni få höra bland annat hur min syn är på kaloriräknande nu.

Tags: , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp