När Ofelia kommer hem efter skolan..

October 2nd, 2013

Ofelia kommer hem efter en lång skoldag. Huvudet värker och kroppen är orklös. Nu när kylan börjat tränga sig in i husets alla rum, finns det bara en sak att göra när hon kommer hem: krypa in i morgonrocken och dra en filt över sig i soffan. Hon är genomkall och ständigt förkyld… och hungrig (!). Men nu är det ca 3 timmar kvar till middagen, så det finns knappast utrymme att äta något nu. “Nej, då är det bättre att hålla sig till middagen med familjen.”.

Trots att Ofelia inte ätit sedan skollunchen tillåter hon sig inte att äta något mer innan middagen. Hoppar hon över eftermiddagsmellanmålet så har hon större utrymme till middagen, då kan hon äta ordentligt när föräldrarna ser på. Istället för att äta ett fika och fylla på energin och höja blodsockret kryper Ofelia ner under sin filt och uthärdar de plågsamma timmarna fram tills att maten väl serverad på middagsbordet.

Hennes eftermiddag är ett helvete där hon brottas med ätstörningen och uthärdar den hemska plågan av självsvält.

21 februari 2012

Någon som känner igen sig i Ofelias vardagseftermiddag?

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

 • IE

  Känner definitivt igen mig i Ofelias vardagseftermiddag, speciellt nu när jag för till fället bor hos en av mina föräldrars familj ett litet tag tills jag flyttar tillbaka till mitt eget igen. Annars brukar jag somna på eftermiddagen och inte orka göra middag utan sikta på frukost istället. Men jobbar på att bryta det mönstret! :) Gillar verkligen dina exempel på Frida&Ofelia. Tack för en riktigt bra blogg! /IE

  • soelas

   Intressant att läsa! Detta ska du klara! 😀
   Tack så mycket! <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp