När Ofelia närmar sig studenten

May 20th, 2013

Det är snart studenten. Snart tar Ofelia studenten. Det pågår mycket festplanerande i klassen. Alla tycker att detta är en underbar tid. Alla förutom Ofelia. Ofelia har sin ätstörning, Ofelia tampas med hennes anorexi. Medan alla andra glädjer sig åt festandet, har Ofelia röster i huvudet som tjatar om alla jäkla kalorier alkohol innehåller. Medan alla andra hoppar av glädje när lärarna bjuder klassen på fika, har Ofelia hjärtklappning för ångesten slår till. Medan alla andra planerar över allt gott som ska infinna sig på champangefrukosten, försöker Ofelia nicka instämmande men vet att hon bara kommer att äta lite frukt. Medan alla andra planerar sin studentresa, oroar sig Ofelia om hon ens kommer få åka iväg.

Ofelia vill inte festa. Ätstörningen gillar inte kalorierna. Kroppen orkar inte med det sociala. Ofelia vill bara fira med sin ätstörning. Ofelia firar när hon går ned i vikt.

Hon har kämpat sig genom gymnasiet med sin sjukdom. Äntligen börjar slutet närma sig. Slutet på gymnasiet, men inte slutet på sjukdomen. Vad har hon kämpat för? Alla andra ska fira deras kamp genom skolan, men Ofelia fruktar den.

I studenttåget ska man dricka, på balen ska man äta trerätters och på studentmottagningen ska det serveras smörgåstårtaVad finns det för roligt med det? tänker Ofelia. Det är bara ångestfullt för henne. Alla andra njuter av det goda, medan Ofelia pinar sig igenom det.

166086_10150920790229965_1596586812_n

Min studentmiddag 2012

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 • disqus_jYIl5GJOLO

  Det är helt otroligt hur du kan uttrycka alla ens känslor i ord. Känner igen mig så fruktansvärt i denna situation. Det är ett år kvar tills jag tar studenten men tänker exakt såhär.. även om det är ett helt år kvar..
  Men tills dess ÄR jag frisk! Promise.
  KRAMAR FINA DU! TACK FÖR EN OTROLIGT BRA LÄSNING!

 • Tisa

  Jag känner igen mig så i det du skriver. Jag tog studenten år 2007 och det enda jag orkade vara med på psykiskt och fysiskt var självaste utsparken. Det känns väldigt sorgligt idag, jag skulle inte tveka en sekund att få leva om just den dagen som frisk.

 • Linda

  känner igen det där till hundra procent.

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

 • Pingback: cash advance online()

 • Pingback: direct payday loans for bad credit online lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com alcohol rehab centers()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp