När Ofelia och Frida blir skadade..

December 4th, 2013

Ofelia har blivit skadad. Hon får inte träna. Läkaren säger att det är överbelastning, överträning och att hon måste vila. Ofelia vet innerst inne att läkaren kan ha rätt – hon har tränat väldigt mycket, men ätstörningen är stark och får henne att fortsätta ändå. Hon vill inte tro att hennes kropp behöver vila, hon har blivit inbillad att hon mår bättre av att fortsätta träna. Och så hon gör…

Efter ett tag kom beskedet; det var en stressfraktur i skelettet. Ofelia får inte träna alls. Hon kan inte längre springa. Hur ska hon då förbränna alla kalorier som hon måste? Ofelia tänker att hon måste börja banta istället. Men Ofelia fortsätter att träna.. och äta mindre.. Ätstörningen övertalar Ofelia till att bryta ned hennes kropp mer och mer..

Frida råkade ut för diskbråck efter ett fall. Hon blev rekommenderad att ta det lugnt ett tag och sedan börja stärka upp muskulaturen kring ryggen. Frida tycker om att träna, så medan ryggen var paj fokuserade hon på att träna kondition istället, det sa läkaren var okej. Dock har Frida en ganska liten kropp för hennes ålder och istället råkade hon ut för en knäskada. Nu kunde inte Frida springa mer.

När kroppen blivit skadad behöver den mat och vila. Frida lärde sig en läxa och nu visste hon hur hon ska ta hand om sin kropp. Den ska bli hel, stor och stark! Frida vill inte gå runt och vara skadad!

Tags: , , , , , , , , ,

 • joanna halvardsson

  Hej! tänkte bara tipsa om min julkallender som varje dag 1-24 dec fylls på med fina priser!

  Om du inte gillar sådana här komentarer eller redan fått en likande så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra dag:) kram

 • Lisa

  Hej! Jag skulle bli jätteglad om du ville hjälpa mig så snabbt som möjligt!
  Jag fick mitt kostschema från min dietist för två veckor sedan och har redan slut på idéer.. Det handlar nämligen om kvällsmålet och vi skrev bara upp två alternativ då det blev lite stressigt och nu är min fantasi borta.. :(

  Mitt kvällsmål kunde innehålla tex:
  2 pannkakor + sylt och mjölk

  2 varma mackor + juice.

  Eller samma som frukost, alltså 2,5 dl fil/yoghurt, 2 dl flingor, en macka med pålägg och dryck. Det sistnämnda alternativet tilltalar mig mest men det känns ganska så mycket större än dom två första därför blir det inte alltid det..
  Till min fråga! Har du några tips på kvällsmål som du kanske blivit föreslagen? Jag behöver verkligen inspo och skulle bli så glad för svar! Kram :)

  • soelas

   Hej Lisa!
   Jag kan böja med att länka en lista på mellanmålstips som jag fick under min behandling: http://soelas.se/forslag-pa-mellanmal/
   Där finns det olika alternativ att välja bland och kanske kombinera ihop två st så det motsvarar det du och din dietist kommit överens om. :)

   Personligen föredrar jag gärna att äta makrillmackor och te, yoghurt med müsli eller chokladbars till kvällsmål. =)

   Jag förstår att det kan kännas viktigt med mängden, att det motsvarar samma mängd nu. Men i längden kommer det inte alls ha betydelse, utan det viktigaste är att du får i dig det du behöver och att du blir mätt. Jag åt t.ex. två proteinbars och en skål med yoghurt och müsli ikväll. Blir det en macka mer eller mindre sedan är inte hela världen. Men se till att det inte blir mindre nu i början! :)

   Kramar, och hoppas detta var till någon hjälp.

   • Lisa

    Tack så jättemycket för ditt svar! Supersnällt :) kram

 • secret girl

  Jag tycker du är riktigt stark som kämpar och du är en enormt bra förebild för många!
  kram! secretgirla.blogg.se

  • soelas

   Tack så mycket! Det är fina ord som man glädjs av att få höra :’)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp