När Ofelia ska äta mellanmål

June 28th, 2014

Klockan slår 10:00 och Ofelia vet att det är dags för mellanmål nu. Hela den sista timmen har hon stirrat på klockan från och till. Hon har försökt att känna efter om hon är lite hungrig i alla fall. Kanske lite, men nej, hon vill inte äta mellanmålet. Om cirka 2 h är det dags för lunch, en ordentlig måltid. Om hon äter nu är hon övertygad om att hon inte kommer att hinna bli hungrig till lunch. 

Medtaget som mellanmål har hon en frukt och en macka. Hon är säkert den enda i hela klassen som fixade i ordning ett mellanmål till skolan. Det är inte normalt, tänker Ofelia. Det är bara för att hon ska gå upp i vikt som hon måste ha det, alltså är mellanmålen ren viktuppgång! Hon vill inte äta dem. Hon vill äta normalt, som alla andra. Hon vill äta ordentliga huvudmål istället.

Klockan blir 10:15, 10:30, hungern börjar att smyga sig på och när klockan närmar sig 11:00 kurrar det till i magen. Nu är Ofelia hungrig! Men nu är det ju för sent för att äta mellanmål (?). Hon hade ju kunnat ätit frukten i alla fall, men nu känns det alldeles för tätt inpå lunch. Nu får hon pina sig. Sen ska hon äta massvis med mat! Eller? Hur mycket har hon utrymme att äta? Och VAD ska hon äta?! Usch, nu blev allt jobbigt..

I nästkommande inlägg kommer ni att få läsa om hur det är när Frida ska äta mellanmåldärefter kommer jag att besvara lite frågor om just mellanmål. Har ni några nu, så ställ de gärna i kommentarsfältet.

Se även tidigare berättelser om Frida&Ofelia

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

 • Emma

  Hej Sofie!

  Jag tror det var för cirka två år sedan som vi hamnade på samma fest i Holänna, jag har ingen aning om du minns det eller mig men strax efter den tiden så insjuknade jag i en ätstörning. Till en början var jag överviktig och ville tappa något kilo som sedan gick rakt utför. Jag hittade till din blogg i samma tid och minns dig ifrån den festen!

  Jag ville tala om och berätta för dig att din blogg har hjälpt mig otroligt mycket, jag känner även igen en hel del av det som du delar med dig av. Jag ville ge dig cred för bloggen och säga att det du skriver och delar med dig av är helt fantastiskt och bra!

  Mvh: Emma http://emmakristinas.se

  • soelas

   Hej Emma!
   Vad roligt att du kommenterar. Det är kul att se vilka som läser min blogg och att få höra eran historia. Jag har kikat lite på din blogg och vill säga att du skriver väldigt fint själv!

   Lycka till med allt! Du verkar vara en sådan fin tjej. :)

 • Jeanette Samuelsson

  Hej,
  Mina frågor om mellanmål. Behövs dom varje dag eller beror de på om man är hungrig? Jag äter frukost, lunch, mellis(gärna någon bars) sedan middag och ett kvällsmål på vardagarna. Jag mår bra av att äta så annars hinner jag bli skit hungrig innan middagen.
  Sedan kan du tipsa om bra mellanmål och är de fel att ta något kvällsmål? Jag tycker inte om att lägga mig hungrig så jag tar oftast en skål med keso/kvarg eller yoghurt ca 2dl med lite musli 2 msk och en frukt eller bär. Sover bra på de. Men är de för mycket?

 • Alexandra H

  hur ska man komponera ett mellanmål så att det blir bra och tillräckligt? Behöver man äta tre st? FÅR man äta tre st?
  Scäs mellanmål är generellt ganska stora. Är det meningen att man ska ha tre av dom även när man är normalviktig? :S
  /kroniskt hungrig 😉

 • Elen

  Hello, I’m sending you this message to ask if
  I can buy and post an article on your website. Below is some information:

  – article will be written by us and will be original;

  – we do the article , so that it is relevant to your site theme;

  – article will contain a link to a gambling site , and a picture;

  – if you give us an good offer we can do a long partnership ;

  Thank you for reading the message, have a good day and I look response !

  [email protected]

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp