Näringsdrycker hjälper till med en tryggviktuppgång

December 7th, 2012

Jag inspireras så otroligt mycket av dig, jag tittar in här varje dag för att finna styrka. Igår fick jag beskedet att jag borde börja dricka näringsdrycker för att öka i vikt, och jag är LIVRÄDD. Jag har hittills inte velat se mig som så sjuk och har svårt att tänka mig att rusa upp i vikt. Har du tagit näringsdrycker till hjälp under din viktuppgång och i så fall – vad tycker du om det? Positivt eller negativt?
– Fröken elva

 

Näringdrycker skrämmer nog de flesta som inte är HELT beredd på att gå upp i vikt. De skrämde mig i alla fall. Jag såg de som viktuppgång på flaska, rena kalorier – skulle jag upp i vikt så skulle jag i alla fall njuta av maten!

Först och främst rekommenderas en del till att använda näringsdrycker för att bryta den värsta svälten. Jag rekommenderades faktiskt till att komma upp i matlistans mängd, för att sedan lägga på näringsdrycker efter behov av viktuppgång. Skälet till detta är ganska så logiskt; näringsdrycker ska inte ersätta vanlig mat, det är ju ändå att äta “vanligt” som man behöver lära sig och “vanligtvis” äter folk inte näringsdrycker istället för mellanmål. Det skulle bli en ganska dyr kost i längden.

Trots att jag inte behövde ta näringsdrycker så gjorde jag det ibland, av den anledningen att de var så himla goda att äta som glass(!) haha. Dock eftersom att jag inte riktigt ville jobba för en viktuppgång så ersatte jag dem med vanlig mat. Vilket i sig är ganska meningslöst, men det lärde mig att gilla näringsdryckerna i alla fall och idag kan jag se till att ha en i frysen om jag till exempel haft en lång träning.

Jag rekommenderar att man verkligen ser till att äta den mängd som man ska! Går man inte upp i vikt då så är det mycket hjälpsamt med näringsdrycker. Det känns “hälsosammare” än att äta mängder choklad osv. varje dag. Men det kvittar sig egentligen, ska man upp i vikt så kan man äta det också. Jag äter ofta choklad, och jag står relativt stilla i vikt.

Om man vill gå upp av “vanlig mat” så kommer man verkligen vara tvungen att äta stora mängder. Då brukar man ofta inse att det är mentalt lättare att antingen öka energitätheten eller lägga på näringsdrycker.

Här hittar ni ett inlägg om mina näringsdrycker

 

 

Tags: , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp