Näringsdryckerna åt jag endast som glass

February 13th, 2013

När och varför fick du sluta med näringsdryckerna?
-Julia

När jag började i behandling så var målet att äta tillräckligt stora portioner. På länsät jobbade de främst för att man skulle återfå normala matvanor och om det sedan krävdes ytterligare viktuppgång så lades det på näringsdrycker. Naturligtvis kunde man få jobba med näringsdrycker om man så önskade, men de ville inte att det skulle ersätta vanlig mat.

Mina föräldrar drev på en del om att jag skulle införskaffa mig näringsdrycker. Jag såg det som viktuppgång på flaska och det skrämde anorexin.  Eftersom att jag var myndig så hade jag all makt själv och vägrade näringsdrycker till en början.

Efter ett tag började jag inse att de kunde vara bra att ha hemma så jag fick ett lass utskrivet och lagrade upp. Jag hade börjat bli riktigt less på mig själv över att jag inte kunde tillåta mig att äta mat upp till 2000 kcal. Det var då det kanske kunde bli lättare att lägga på en näringsdryck.

Jag hade läst om hur man kunde frysa dem och äta de som glass. Jag var nyfiken och ville prova. Insåg ganska snart att de var fantastiskt goda och jag blev nästan beroende av näringsdryckerna 😉 haha. Ville prova alla smaker! Nackdelen var att jag ersatte det vanliga kvällsmålet med dem. Jag åt alltså aldrig näringsdyckerna för att få en viktuppgång till en början.

Ett halvår senare, när jag skulle flytta och studera så beställde jag ett lass till. Jag låg på ett BMI 16 och insåg att jag såg alldeles för liten ut för att kunna tas på allvar som en högskolestudent. Jag skämdes verkligen över min magra kropp! Så då hade jag en period där jag åt en näringsdryck extra för att sega mig upp lite i vikt.

Igår tog jag en näringsdryck med jordgubbssmak. Det var länge sedan nu – åh, så gott!

Tags: , , ,

 • http://Hetstaren.blogg.se Malin

  Väldigt fin blogg du har!! Du kommer klara dig ur detta helvete för det vet jag och jag tror på dig ska du veta :) styrkekramar <3

 • http://sundstromj.blogg.se Jennifer

  Vilket bra tips! Jag frös en fortimel igår eftermiddag och åt som kvällsmål senare, smakade precis som jordgubbsglass :-)

  • http://Soelas.se Soelas

   Härligt! Mina favoritsmaker är kaffe och svartavinbär. 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp